Ревізори кажуть, що вартість асфальту «штучно завищена»

1222 0

Ми у соцмережах:

Ревізори кажуть, що вартість асфальту «штучно завищена»

Державна аудиторська служба перевірила діяльність житлово-комунального управління Рівного за три роки. І її висновки невтішні — місцеві шляховики, встановили ревізори, завищували вартість асфальту, коли латали ями та тротуари в місті. Через це міський бюджет зазнав збитків на 408 тис. грн.

Начальник Рівненського ШЕУ Віктор Климук із результатами перевірки не погоджується:

— Вартість асфальту в нас найдешевша в області. Це через те, що асфальт виробляється на нашому заводі, а не закуповується деінде. Вартість однієї тонни асфальту становить близько 1700 гривень, а середня його вартість в області — 1850 гривень. Однак нам висунули претензії щодо формування вартості його виробництва.

Одразу зауважу, що ми вносимо реальні суми, а не вигадані. Тобто у працівників заводу є робочий графік, за яким їм виплачується заробітна плата. Аудиторам не сподобалося те, що ми їм оплачуємо весь робочий час, а не лише той, коли вони виробляють і навантажують асфальт. Однак ми з цим не згодні. Адже в інший робочий час працівники асфальтного заводу займаються обслуговуванням, ремонтом та його розбудовою. Проте ми вирішили не вступати у полеміку, щоб не гаяти часу. Тому переказали вказану аудиторами суму назад до міського бюджету.

Ярослав Сахнюк, начальник управління міського ЖКГ, якому підпорядковується ШЕУ:

— Зараз ми перевіряємо усі цифри. Якщо справді виявиться, що вартість асфальту штучно завищували, то будуть застосовані санкції.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також