Револьвери та ножі: рівняни продовжують здавати до поліції нелегальну зброю

1869 0

Ми у соцмережах:

Револьвери та ножі: рівняни продовжують здавати до поліції нелегальну зброю

Рівняни активно використовують можливість добровільно здати правоохоронцям зброю, щоб уникнути кримінальної відповідальності за її незаконне придбання та зберігання. За чотири дні до поліції Рівненської області здали 53 одиниці зброї та спецзасобів. Здають газові пістолети, револьвери, самооборонну, холодну зброї та рушниці.

 Старший інспектор сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Нацполіції Юрій Власюк розповів:

Найчастіше під час місячників добровільної здачі зброї громадяни приносять зброю померлих близьких родичів для оформлення її у встановленому законом порядку. Однак маємо також випадок здачі жителем Костопільщини саморобного меча, якого він виготовив для вирубки сосни та впорядкування присадибної ділянки.

За порушення порядку придбання, зберігання, носіння, виготовлення чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв статтею 263 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність, повідомляє відділ комунікації Нацполіції Рівненщини.

Добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби можна до 31 жовтня у територіальних відділах та відділеннях Нацполіції Рівненщини, а також звернувшись до працівників дозвільної системи чи до дільничних офіцерів поліції області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також