Резервісти до свят повернуться додому

1003 0

Ми у соцмережах:

Резервісти до свят повернуться додому

Резервістам, які проходять військові збори, виплатять середню зарплату на підприємстві, де вони працюють. Окрім того, вони отримають низку додаткових виплат.

З 3 грудня в Україні розпочалися військові збори резервістів. У Міноборони заспокоїли, що загальної мобілізації не буде, а всі, кого покликали на збори, до свят повернуться додому.

Також повідомляється, що виплати резервістам прив’язані до розмірів мінімального прожиткового мінімуму на місяць для працездатних осіб та мінімальної зарплати, встановлених на поточний рік.

Військовозобов’язаним та резервістам за час проходження зборів виплачується:

– добові за кожен день перебування на зборах (але не по 60 гривень, як усім, а у відсотках – від 20% до 50% (від 60 гривень) залежно від військового звання);

– середній заробіток на підприємствах (організаціях), в яких працюють призвані на збори особи, з наступним відшкодуванням цих витрат Міністерством оборони;

– військовозобов’язаним та резервістам, які не працюють, військові частини виплачують грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімуму (1762 гривні у 2018 році).
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також