Резніков розповів, скільки жінок-військових загинули на фронті

831 0

Ми у соцмережах:

Резніков розповів, скільки жінок-військових загинули на фронті

Із початку повномасштабної війни в Україні загинула 101 жінка-військовослужбовець. Ще 50 — вважаються зниклими безвісти.

 Про це заявив голова Міноборони Олексій Резніков під час Українського жіночого конгресу в понеділок, 28 листопада.

Наразі безпосередньо у бойових діях беруть участь близько 5 тисяч українок.

Також Резніков повідомив, що у бойових підрозділах проходять випробування спеціальні моделі бронежилетів та шоломів для жінок.

«Щодо забезпечення... На моє доручення завершує роботу робоча група, яка складається з працівників Міноборони, які відповідають за стандарти, які відпрацьовують моделі бронежилетів для жінок, шоломи. Є українські виробники, які готові це робити», сказав міністр.

Аналогічна історія із формою для жінок.

«Тобто ми хочемо, щоб не було ситуації, як із парадом та взуттям... Це рішення має бути схвалене за принципами, які ви скажете (жінки – ред). Нам це зручно, плюс стандарт та можливість індустрії виробляти», – зазначив міністр. Він запевнив, що ці питання є пріоритетними.

Крім того, Резніков поінформував, що відпрацьовано та проголосовано в парламенті проєкт закону про добровільність прийняття за бажанням жінок для участі у військових діях. На сьогодні вже добровільно на облік стала тисяча жінок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також