Річки вийдуть з берегів, якщо дощі продовжаться

1504 0

Ми у соцмережах:

фото: Лівий берег

Експерти спрогнозували можливі паводки на території України.

 На річках в басейні Дністра продовжується формування дощового паводка:

- на ділянці Дністрі Роздол – Галич рівні зросли за добу на 100-143 см, на ділянці нижче Самбіра (між селами Сосулів та Мости) - місцями на 210-230 см.

- фіксуються виходи на заплаву та затоплення міждамбового простору водами приток Дністра у Дрогобицькому та Самбірському районах та Дністера в Городоцькому районі. Наразі загрози затоплення населених пунктів та сільськогосподарський земель не має.

У результаті різкого підняття рівня води на р. Лімниця 1 червня в с. Середній Бабин (Калуського район Івано-Франківської області) відбулося часткове руйнування захисної дамби. Станом на 2 червня зруйновано біля 100 м дамби. Рівень почав спадати, ситуація стабілізувалася. 2 червня проведено виїзну нараду за участі спеціалістів Дністровського БУВР та Калуської міської ради для прийняття рішень щодо попередження негативних наслідків від пошкодження дамби.

Водниками ведуться постійні спостереження за рівнями води, розглядається питання щодо залучення матеріальних резервів для зміцнення дамби.

За даними Укргідрометцентру, 2-3 червня очікується вихід води на заплаву на річці Дністер біля гідропоста Заліщики (Тернопільська область).

На річках Закарпаття відбувалося проходження паводку: в нижніх течіях Тиси, Латориці, Ужа рівні підвищувалися на 8-72 см, у верхів’ях річок переважав спад рівнів води на 2-32 см. Вода в корінних берегах, без надзвичайних ситуацій.

На річках в басейні Західного Бугу 3-5 червня можливі виходи води на заплаву у Львівській та Волинській областях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також