Рік новий, а тарифи старі

1439 0

Ми у соцмережах:

Рік новий, а тарифи старі

У 2023 році тариф за доставку газу залишається незмінним – 1,54 грн. (без ПДВ). Проте сума в квитанціях за послугу розподілу газу може змінитися. Чому так відбувається?

Вартість доставки газу у кожного споживача газу індивідуальна. Вона залежить від обсягу споживання газу та тарифу на розподіл (доставку). Враховується обсяг споживання за минулий газовий рік (від 1 жовтня до 30 вересня попереднього періоду). Таким чином визначається обсяг замовленої потужності кожного споживача газу. Оновлені рахунки споживачі отримують не з жовтня, а з початку календарного року.


Як розраховується щомісячна оплата за розподіл?

Обсяг спожитого газу за рік ділять на 12 (кількість місяців в році) та множать на тариф – 1,84 грн.(з ПДВ). Результат – це місячна плата за доставка газу. Плату за доставку сплачують щомісяця до 20 числа.

Аби зменшити витрати на комісії при здійсненні платежів, споживач може оплатити послугу розподілу газу на декілька місяців наперед, так як сума оплати послуги доставки газу незмінна впродовж року.

Рахунки за послугу з доставки природного газу можна завантажити в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, за допомогою мобільного додатку 104.ua зі штучним інтелектом або через чат-боти 7104ua у месенджерах Viber та Telegram. Сплатити за надані газорозподільною компанією послуги з доставки блакитного палива споживачі також можуть через онлайн-сервіси платформи 104.ua або у інший зручний спосіб.

Тариф — єдине джерело фінансування газорозподільних мереж та оператора ГРМ.

Дякуємо кожному клієнту АТ «Рівнегаз» за платіжну дисципліну. Адже сплачена послуга газорозподілу – особистий вклад у підтримку енергетичного фронту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також