Рік супермаркетів

3822 0

Ми у соцмережах:

Рік супермаркетів

Торік у Рівному з’явилося 73 нових об’єкти торгівлі, в той час як у попередні роки їх відкривалося мінімум 90. Втім, торговельна площа у місті продовжує невпинно зростати — щороку на дві тисячі квадратних метрів. І якщо у 2003 році на одну тисячу рівнян припадало 180 квадратних метрів торгової площі, то торік — уже 188.

Зростання торговельної площі відбувається за рахунок відкриття у місті великих супермаркетів. В останні роки їх у Рівному відкривалося щороку по два, а ось 2004-й ознаменувався появою відразу п’яти нових супермаркетів у різних мікрорайонах міста (два з них фірми «Вопак» та три фірми «Наш край») і одного торгового центру («Вікторія»).

«Побутовики» роблять ставку... на автомати Побутова сфера тривалий час вважалася занепалою, та торік у ній спостерігався справжній підйом, що начальник відділу управління торгівлі Валентина Кухарець пояснює, в першу чергу, зростанням її прибутковості, яка стала можливою завдяки підвищенню заможності населення. Так, торік у Рівному відкрилося 139 об’єктів сфери побуту, в той час як у попередній рік лише 96. Зокрема, найбільше — утричі — зросла кількість нововідкритих точок з ігровими автоматами: 16 — у 2003 році, 49 — у 2004. Причому, якщо раніше ці точки представляли собою одиничні ігрові автомати в магазинах, кафе, то нині з’являються цілі гральні підприємства. Удвічі в порівнянні з попереднім роком у Рівному збільшилося майстерень з ремонту автомобілів та ательє з ремонту та пошиття одягу. Продовжують відкриватися перукарні (торік їх з’явилося у місті 17). Виникають заклади, які надають населенню нові, цікаві послуги: з ароматерапії, татуажу та ін. А ось комп’ютерних та інтернет-залів, точок з надання фотопослуг минулого року в обласному центрі поменшало.

Маленькі магазини відімруть? Що стосується майбутнього у сфері торгівлі, то, за словами начальника міського управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення Ігоря Остапенка, воно — за сучасними супермаркетами. — Маленькі магазини відімруть, — вважає він, — і ринки відійдуть у минуле. Натомість будуватимуться сучасні торговельні комплекси. Уже нині проводиться реконструкція речового та центрального ринків у торгові комплекси, у 2005 році почне діяти торговий центр «Покровський», можливо, відкриється ще один торговий центр біля школи № 12. З’явиться торгова мережа у новозбудованих будинках на вулиці Замковій. Будується невеликий торговий комплекс біля автовокзалу. Оскільки залишаються досі мало охопленими торгівлею окраїни Рівного, зокрема мікрорайон «Північний», вулиця Льонокомбінатівська, то, можливо, саме тут з’являться нові торгові точки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також