Ринки визнали осередками поширення вірусу

5305 0

Ми у соцмережах:

Ринки визнали осередками поширення вірусу

На ринки по всій області 5 листопада мають вийти працівники обласного управління Держпродспоживслужби. Адже стрімко збільшується кількість хворих на коронавірус. Вважають, що саме ринки, а також великі торгові центри — осередки розповсюдження вірусу.

Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської ОДА:

— На жаль, змушені констатувати — останнім часом спостерігається суттєве послаблення дотримання карантинних заходів як з боку керівників, так і відвідувачів. Водночас в усіх закладах, де є масове перебування людей, відбувається значне поширення COVID-19. Ми розробляємо нові правила, взявши за основу карантинні вимоги, що діяли у березні-квітні.

До речі, головний державний санітарний лікар області Роман Сафонов наголосив, що надалі ситуація буде ще більш ускладнюватися, адже це сезонна недуга, і саме у листопаді-грудні матимемо пік захворювання COVID-19.

Керівникам супермаркетів та ринків дали два дні, аби ті пояснили торговцям та орендарям необхідність дотримуватися карантинних норм. Якщо ж вони зауваження проігнорують — керівники та власники повинні викликати поліцію. Перевірки Держпродспоживслужби, які розпочнуться 5 листопада, будуть вибірковими й позачерговими.

Олександр Новосад, директор центрального продринку:

— До рейдів Держпродспоживслужби ми готові. Я вважаю, що на нашому ринку зараз немає масових скупчень людей. Ми постійно робимо об’яви про необхідність дотримання дистанції, маскового режиму, дезінфекції. Щоранку — температурний скринінг працівників. Санітайзери на місці.

Олена Нездюр, директорка ринку на Здолбунівській (так званий ринок Дикого):

— Температурний скринінг відвідувачів та захисні екрани свого часу скасували самі епідеміологи. На нараді про їхнє повернення мова не йшла. Нас закликали контролювати дотримання карантинних вимог. Зі свого боку ми робимо все можливе: скринінг працівників, проводимо з ними роз’яснювальну роботу, щоб закликали покупців не знімати масок та дотримуватися дистанції. До цього закликають і наші охоронці, і касири. Всього на зміні — 13 працівників ринку. Ми знаємо, де у нас зазвичай трапляються масові скупчення покупців — виставляємо там таблички з попередженням про дотримання карантинних вимог. Проблема лише в тому, щоб самі покупці були свідомими і не знімали масок, перебуваючи на території ринку. Хоча, з іншого боку, ризики розповсюдження інфекції на відкритому повітрі не такі великі, як в закритих приміщеннях.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також