Ринок Дикого після вибуху перевірять

1688 3

Ми у соцмережах:

Ринок Дикого після вибуху перевірять

Про те, що на ринок на вулиці Здолбунівській у Рівному в разі пожежі чи іншої надзвичайної ситуації не доїхати, говорили вже давно. Цього вівторка ці застереження підтвердилися реальною ситуацією — близько 11-ї години тут стався вибух газоповітряної суміші в кіоску з продажу шаурми. Кіоск загорівся, троє людей отримали опіки.

Хоч кіоск і розташований неподалік двоповерхової будівлі, де знаходиться адміністрація ринку Дикого (така народна назва ринку), та доїхати до нього крізь торговельні ряди рятувальникам було непросто. Адже там немає заїздів для автомобілів, кіосками повністю заблокована вулиця Здолбунівська. І це при тому, що на стовпі неподалік залізничних колій висить знак «Зупинка заборонена!». Після цих подій обіцяють змусити адміністрацію ринку навести тут порядок.

Що ж сталося в той день у кіоску? У прес-службі ДСНС області повідомили: «Внаслідок розгерметизації газового трубопроводу від газового балона до верстата по запіканню шаурми стався спалах газоповітряної суміші в приміщенні кіску з продажу шаурми та його загорання». Пізніше стало відомо, що власник кіоска намагався самостійно полагодити трубку, що подає газ від балона до плити, на якій смажать шаурму. У результаті опіки голови, обличчя, шиї та рук отримали ремонтник, 26?річна продавчиня та відвідувач кіоску.

Василь Зелінський, начальник управління поліції Рівного:

— Адміністрація ринку запевнила, що законно надала місце під торгівлю. Тому за усе те, що знаходиться у кіоску, вже відповідає його власник. На щастя для людей, обійшлося легкими опіками, очі у потерпілих неушкоджені. Якби вибухнув сам балон, то не обійшлося б без жертв. На майбутнє плануємо провести спільні перевірки ринку за участі усіх відповіднихх служб. Побачимо, що відбувається із заїздами та всередині кіосків.

Ігор Остапенко, начальник управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування міськвиконкому:

— За все, що відбувається на ринку, несе відповідальність його адміністрація. Саме вона має правильно організувати торгівлю та попіклуватися про безпеку людей.

Керівництво ринку Дикого з приводу вибуху відмовилося надавати будь-які коментарі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також