Ринок «Моріон» може зникнути з мапи міста. Кому вигідна така «радикальна» розв’язка?

2268 2

Ми у соцмережах:

Ринок «Моріон» може зникнути з мапи міста. Кому вигідна така «радикальна» розв’язка?

Події на ринку «Моріон», які уже півроку активно відстежують рівненські журналісти, схоже, таки мають всі ознаки спроби рейдерського захоплення. Тільки-от об’єктом атаки є не зовсім сам ринок. Справжній інтерес викликає земельна ділянка, де зараз Будинок побуту і частина згаданого ринку.

Це фактично остання земельна ділянка у центральній частині міста, яка перебуває у комунальній власності, на ній цілком міг би комфортно розміститися багатоповерховий офісний центр чи елітний житловий будинок.

Єдина перешкода на шляху реалізації цієї вигідної бізнес-оборудки — теперішній орендар Будинку побуту і території навколо нього, а саме мале приватне підприємство «Моріон». Його «рейдери» мають позбутися в першу чергу.

Тоді згаданий об’єкт комунальної власності й земля навколо, скоріше за все, потраплять на аукціон, далі — справа техніки, особливо, якщо мати впливових політичних покровителів.

Проти МПП «Моріон» розгорнули справжню інформаційну війну. Для цього використовували всі можливі засоби. Під приводом суперечки з адміністрацією група торговців неодноразово блокувала автотранспорт підприємства, під надуманими приводами писали скарги до правоохоронних структур, у пресі активно поширювали різноманітні чутки про відсутність в ринку якихось документів та ін.

Все це мало на меті зробити діяльність МПП «Моріон» збитковою і змусити його власників відмовитись від оренди на об’єкт, не чекаючи завершення її терміну дії у 2021 році.

Про впливовість тих, хто «зазіхнув» на «Моріон», свідчить той факт, що на їхнє «запрошення» зі столиці прибула знімальна група одного із загальноукраїнських телеканалів. Їхнім завданням було знайти хоч якісь факти, які б свідчили на користь дострокового розірвання договору оренди між міською радою та МПП «Моріон». Втім сюжет, знятий ними у Рівному, через відсутність таких фактів так і не вийшов в ефір.

Щодо ймовірного замовника цієї рейдерської атаки, то його, кажуть громадські активісти, слід шукати серед людей, близьких до Радикальної партії. Відомий у Рівному функціонер цієї політичної сили Роман Стасюк у приватних розмовах не раз заявляв, що готовий викупити приміщення Будинку побуту разом із земельною ділянкою навколо, якщо аукціон оголосять.

Крім того, саме він, за дивним збігом обставин, опинився у складі депутатської комісії, яка мала розібратися в ситуації на ринку «Моріон» і яка фактично зазнала фіаско, адже блокування роботи підприємства тільки посилилось. У своєму інтерв’ю телеканалу «Сфера-ТВ» Роман Стасюк, апелюючи до підприємців ринку «Моріон», закликав їх не розслаблятися і активно відстоювати свої права, адже якщо розслабляться, то об’єкт відразу продадуть і ринок закриють.

Натомість його постійний політичний союзник по опозиції, депутат від партії «УКРОП» Олександр Довжаниця, відкрито виступав на стороні блокувальників ринку, звинувачував адміністрацію МПП «Моріон» у «безпрєдєлі», адже там нібито позбавляють людей робочих місць.

До речі, саме він свого часу пропонував розірвати договір оренди Будинку побуту і землі навколо нього з МПП «Моріон» і передати його ритуальній службі. Як пожартували тоді в сесійній залі, щоб швидше його поховати.

Депутати цю екстравагантну ідею тоді не підтримали, але саме відтоді МПП «Моріон» опинилося в блокаді.

Активісти не раз силоміць пробували взяти ринок під контроль, і це вкрай нагадує подібну ситуацію зі спробою рейдерського захоплення підприємства «Лубнигаз», де депутати від Радикальної партії діяли за схожим принципом. Силова акція, плюс інформаційна підтримка..

Ольга Ковальчук


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також