«Рісайклінг» доведеться перетерпіти у чергах біля Острога

1138 0

Ми у соцмережах:

«Рісайклінг» доведеться перетерпіти у чергах біля Острога

Через ремонт ділянки дороги Городище-Рівне-Старокостянтинів, неподалік від Острога, водії змушені стояти у довжелезних заторах. Поки ремонтують одну смугу, транспортні засоби пропускають по черзі, відтак, за словами водіїв, стояти доводиться і по годині.

Протяжність ділянки — близько 4 кілометрів. Точних термінів завершення робіт у Службі автомобільних доріг назвати не можуть. Речник відомства Дмитро Леонтіюк каже, що все залежить від погодних умов. Водночас переконує: ремонт мають закінчити якомога швидше. Використовують під час ремонту спеціальну технологію — холодний рісайклінг. Це коли знімають або зачищають старий пошкоджений асфальт і знову використовують після механічної переробки з додаванням сумішей для відновлення його властивостей. У Службі автомобільних доріг пояснюють, що особливістю методу є те, що весь процес відновлення (зняття, переробки та укладання асфальту) здійснюється за один робочий прохід. Дорожній комбайн поперед себе знімає пошкоджене покриття, за собою залишає нове асфальтове покриття чи замінює його на окремих ділянках дороги.

— Тут варіантів два: або нічого не робити, або робити саме в такий спосіб. А учасники дорожнього руху нехай обирають маршрут, який для них зручний: постояти в черзі, але поїхати кращою дорогою, чи не чекати, а їхати через Гощу чи умовно — через Здолбунів. На сайті та на сторінці Служби автомобільних доріг у Фейсбуці громадян інформували про ремонт дороги, — повідомив Дмитро Леонтіюк і додав: — Вочевидь, доведеться перетерпіти цей період.

Дарія БОРИСОВИЧ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також