Рівне допомагає Городку купувати дрони

884 0

Ми у соцмережах:

Рівне допомагає Городку купувати дрони

Громада Городка звернулася до влади Рівного з прохання допомогти у придбанні дронів.

 Як пояснює голова громади Сергій Поліщук, рівненська влада створила ефективну програму для придбання дронів для Збройних сил України.

- На останній сесії Городоцької сільської ради, з бюджету тергромади на придбання дронів було виділено 10 млн. грн. Переконаний, що вони допоможуть нашим захисникам якісно виконувати бойові завдання та врятують не одне життя, - говорить голова Городка Сергій Поліщук.

Нещодавно секретар міськради Рівного Віктор Шакирзян та керівник Городка передали першу спільну партію дронів для солдатів на передовій. Йдеться про три розвідувальні дрони.

- Програма придбання дронів, яку ми започаткували і реалізуємо в Рівному стала, справді, успішним прикладом того, як ефективно ми можемо підтримати наших захисників на лінії фронту необхідним їм високотехнологічним обладнанням. Настільки успішним, що шляхом надання субвенції до нас долучаються наші партнери з сусідніх громад, ці дрони обладнані тепловізорами тож дозволяють відстежувати дії ворога в нічний час і це за відгуками наших військових надзвичайно важливо - розповідає секретар Рівненської міської ради, виконуючий обов'язки міського голови Рівного Віктор Шакирзян. - Сердечно дякую голові Городоцької громади Сергію Поліщуку, адже об’єднавши наші фінансові і організаційні ресурси наші громади зможуть зробити для підтримки Збройних Сил України значно більше ніж поодинці. Приємно, перші три розвідувальні обладнані тепловізорами квадрокоптери ми вже передали спільно для двох підшефних городоцькій громаді військових підрозділів Оперативного командування «Волинь».

Нагадаємо, що у Рівному було прийнято програму придбання дронів на загальну суму 500 мільйонів гривень на придбання дронів різних модифікацій DJI Mavic 3 Enterprise, Autel EVO II Dual Rugged Bundle V2, DJI Matrice 300 RTK, а також обладнані приладами нічного бачення дрони DJI Mavic 3 Thermal. Станом на сьогодні Рівне передало військовим підрозділам ЗСУ -136 дронів і очікується поставка ще 85 дронів, які одразу будуть передані для українських військових, які бʼються з ворогом на передових позиціях лінії фронту.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також