Рівне є одним з головних претендентів на проведення тренувальних зборів української ветеранської збірної

594 0

Ми у соцмережах:

Рівне є одним з головних претендентів на проведення тренувальних зборів української ветеранської збірної

Тренування національної збірної України Invictus Games може пройти у Рівному. Наше місто претендує на проведення підготовки до надзвичайно престижних міжнародних змагань ветеранів та військовослужбовців з пораненнями або травмами, отриманими у період служби.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян сьогодні провів онлайн-зустріч з координаторами Ігор Нескорених України з метою забезпечення можливостей належної підготовки до змагань ветеранів та військовослужбовців з пораненнями та травмами.

- Наша місія і наші зусилля визначаються не лише спробами забезпечити ветеранам можливість займатися спортом, а й глибше - це прагнення допомогти їм повернутися до повноцінного життя, віднайти себе та розвиватися далі. Захист країни - це не лише шалений психологічний тиск, який тут, у відносно мирному місті, складно уявити. Часто на полі бою військові отримують серйозні травми, які можуть значно ускладнити адаптацію після повернення. Тому ми ставимо перед собою завдання не тільки забезпечити фізичну підтримку через спорт, але і створити умови для їхньої психологічної та соціальної реабілітації. Крім того, спортивні змагання не лише стимулюють фізичний розвиток, а й сприяють психологічному відновленню через відчуття самовдосконалення, довіри та підтримки з боку інших учасників та тренерів, - підкреслив секретар міської ради, виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Місто Рівне виявило зацікавленість у відкритті своїх можливостей для організації ефективної підготовки учасників цих спортивних змагань. Тому організатори цього заходу невдовзі відвідають Рівне для обговорення можливості проведення підготовки до змагань саме на території нашого міста.

- Не кожен спортсмен може стати військовим, але майже кожен військовий може стати спортсменом. І саме Ігри Нескорених - це шлях для ветеранів, щоб рухатися далі. Вони і надалі зможуть представляти Україну та вкотре доводити, що українська нація - нескорена. Ми повинні давати воїнам можливість жити далі, і довести ще це не безвихідна ситуація. Тому Ігри Нескорених - це можливість пізнати себе, віднайти свою стихію, відчути власну спроможність та потребу,- наголосив ветеран та учасник збірної України на Іграх Нескорених 2020, рівнянин Іван Лепеха.

Нагадаємо, змагання в рамках ігор нескорених відбуваються зокрема з таких спортивних дисциплін: баскетбол на візках, волейбол сидячи, настільний теніс, легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування та велоспорт.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також