Рівне готує «бонуси» тим, хто приєднається

1290 0

Ми у соцмережах:

Сергій Паладійчук

Міська влада Рівного втрачає надію добровільно об’єднатися із навколишніми селами, щоб створити нову громаду. Оскільки погрози не допустити дітей із сіл у школи та садки обласного центру не допомогли, то місто сформувало для Квасилова, Городища та Обарова цікаву фінансову пропозицію.

Сергій Паладійчук, секретар Рівненської міської ради:

— Рівне гарантує залишити населеним пунктам, із якими об’єднається, їхній теперішній бюджет. Окрім цього, протягом трьох-п’яти років на кожну сільську раду будуть виділені гроші. Для прикладу, в разі об’єднання Городищенська сільська рада отримуватиме від 8 до 10 млн грн щороку на покращення власної інфраструктури. А, зауважу, весь річний бюджет Городища складає 1 млн 600 тис. гривень. Із цієї суми 1 млн 100 тис. гривень йде на заробітну плату та премії працівників сільської ради. Усе село цілий рік живе за півмільйона гривень.

Виділити гроші сільським радам нам допоможе реверсна дотація. Адже щороку прораховується базовий дохід одного мешканця Рівного. Якщо надходження у бюджет більші, ніж ця стала сума, то кошти забирають до Києва. Коли Рівне об’єднається з Городищем, то середній рівень доходу одного мешканця громади стане вищим. Таким чином, гроші, які зараз направляють до Києва, залишаться у бюджеті міста, а ми їх віддамо Городищу. Як не крути, але від об’єднання виграють усі: і Рівне, і Обарів, і Городище, і Квасилів. Навколишні села мають зрозуміти, що співпраця з Рівним набагато покращить їхню інфраструктуру.

Але сільські голови та місцеві депутати там керуються якимись дивними доводами. Вони бояться втратити свій статус. Зараз на контакт іде лише селищний голова Квасилова, а в Обарові та Городищі спеціально уникають зустрічей з нами.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також