«Рівне має бути готовим до будь-яких надзвичайних ситуацій» - Віктор Шакирзян

5841 0

Ми у соцмережах:

«Рівне має бути готовим до будь-яких надзвичайних ситуацій» - Віктор Шакирзян

Внаслідок ракетного удару 22 жовтня, який призвів до пошкодження системи електропостачання міста, енергетикам довелося запроваджувати почергові відключення електроенергії у різних мікрорайонах міста.

Аби в майбутньому мінімізувати наслідки подібних надзвичайних ситуацій, місцева влада розпочала підготовку низки цільових програм, в тому числі і програми із забезпечення електрогенераторами мешканців багатоквартирних будинків. Сьогодні цю програму обговорювали міські обранці під час депутатських слухань в рамках Дня депутата.

Програма передбачає, що мешканці того чи іншого багатоквартирного будинку у разі відключення електроенергії можуть придбати електрогенератори для своїх потреб, а муніципальна влада відшкодує половину вартості з міської скарбниці.

Найголовнішим сьогодні було прийняти остаточне бачення того, яким чином відбуватиметься процес компенсації вартості придбання генераторів містянам. У теперішніх умовах, в умовах війни, ми не маємо права на тривалі дискусії, адже бачимо, що ворог не гребує ударами по цивільних об’єктах. Тому спеціально зібрались разом, аби узгодити всі деталі, обговорити всі наявні пропозиції і напрацювати єдиний алгоритм дій. Для мене особисто очевидно, що ця програма потрібна. Придбавши генератори, мешканці зможуть, хоча б частково забезпечити нагальні потреби в електроенергії, поки ремонтні бригади працюватимуть над відновленням електропостачання. Найголовніше - це якомога швидше запустити процес, щоб більше будинків могли цією програмою скористатися. А ще ми максимально спростили процедуру, так, щоб не потрібно було збирати стоси паперів”, - повідомив секретар Рівненської міськради Віктор Шакирзян.
 

Проголосувати за цю програму депутати планують уже на найближчому засіданні міськради Рівного. А тим часом до втілення готують ще один проєкт, спрямований на порятунок людей в умовах надзвичайних ситуацій.

Рівне має бути готовим до будь-яких надзвичайних ситуацій, тож ми зараз готуємо наші комунальні заклади до роботи в режимі тимчасових притулків, де люди зможуть перебувати якийсь час, зможуть прийти і зігрітися, зможуть отримати харчування. Це будуть ті заклади, які ми попередньо утеплили, де попередньо облаштовано укриття, де є обладнання, щоб приготувати гарячий обід. Їх ми теж обладнаємо генераторами відповідної потужності. Загалом плануємо обрати 20 таких закладів у різних мікрорайонах міста, щоб люди могли без проблем туди дістатися” - зауважує Віктор Шакирзян.

Крім того, в місті за підтримки Європейського Союзу та уряду Швеції будуть встановлені модульні пункти обігріву. Будиночки і все необхідне для їхнього встановлення надає шведська сторона. Працівникам комунального господарства потрібно буде тільки зібрати їх у визначених місцях. До слова, відповідне навчання працівники рівненських підприємств уже пройшли.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також