Рівне матиме власний Трудовий архів

963 0

Ми у соцмережах:

Рівне матиме власний Трудовий архів

У Рівному нарешті з’явиться трудовий архів, де зберігатимуть усю фінансову та кадрову документацію — від великих підприємств до дрібних підприємців. Зокрема, і після їхньої ліквідації. Досі всі томи паперових справ тимчасово приймав архівний відділ міськради на вул. Степана Бандери, але місця там уже бракує.

Трудовий архів Рівного мав запрацювати ще 2008-го. Але приміщення з підходящими умовами для зберігання тоді не було. Тепер у міста є можливість безплатно забрати приміщення трудового архіву Рівненського району, що на вул. Петра Могили, 22-Б. На останній сесії міськради депутати це уже погодили.

Марія Корнійчук, керуюча справами Рівненського міськвиконкому:

— У нас немає міського трудового архіву, є лише архівний відділ міської ради. А це впливає і на формат роботи, бо окрема установа має більше функцій, ніж відділ: може впорядковувати, забирати на зберігання, отримувати на цьому кошти. Є основний фонд документів і є трудовий. Доки міг, архівний відділ забирав документацію підприємств. Але там уже немає місця, яке ми до того ж орендуємо в обласного архіву.

Наразі є декілька великих підприємств, які перебувають в стадії ліквідації, й вони звертаються, що їм треба впорядкувати документи, але ми не можемо їм допомогти. Однак є трудовий архів Рівненського району, який знаходиться на балансі майнового комплексу районної ради і тепер передається до міста — там є приміщення на вул. Петра Могили, 22-Б та троє працівників. У них є ще 10% вільного місця. Якщо будівлю забираємо, то перевеземо туди й документацію, хочемо акумулювати все в одному місці. Згодом вільного місця буде більше — у будівлі є ще орендарі, але у них закінчуються договори оренди, і продовжувати їх не будемо. Відвідувачам теж буде зручно, адже Пенсійний фонд знаходиться через дорогу — на вул. Яворницького. Архівний відділ міської ради на Степана Бандери залишиться, він мусить бути.

За словами директорки трудового архіву Рівненського району, вони працюють з 2007-го. Але за цей період їм довелося приймати й документацію ліквідованих міських підприємств: льонокомбінату, заводу «Газотрон», Рівненської геолого-розвідувальної експедиції, Рівненського металозаводу, різних будівельних організацій — фактично, 52% великих підприємств міста. Документи приймали разово на платній основі, а надалі уже фінансувалися з місцевого бюджету.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також