Рівне — обминати! Як працюватимуть маршрутки в районах

9661 0

Ми у соцмережах:

Рівне — обминати! Як працюватимуть маршрутки в районах

Просидівши два місяці без роботи, перевізники на Рівненщині почали бунтувати. «Накипіло! Нам забороняють працювати і заробляти, в той час як нелегальні перевізники працюють. Якщо не вдасться ні про що домовитися, будемо переходити до більш рішучих дій. Будемо виходити на дозволені у карантин поодинокі пікети», — таку позицію висловлювали перевізники напередодні переговорів з головою ОДА. У результаті прийнято компромісне рішення — дозволено роботу маршруток у Демидівському, Дубенському, Дубровицькому, Зарічненському, Корецькому та Млинівському районах, де відбулося послаблення карантину. Їздити можна з однією умовою — обминати Рівне, де велика кількість хворих.

Валентин Демчук, голова ГО «Союз перевізників України»:

— Ми чітко сказали, що призупинення руху громадського транспорту призвело до багатьох негативних факторів. Адже перевезення не зникли, а пішли у підпілля. Зараз з’явилися «темні» перевізники, які по-тихому возять людей. Для цього вони використовують мікроавтобуси, які слугують для перевезення вантажів, з кількома сидячими місцями. При цьому не сплачують податків, не мають ліцензій, дозволів на перевезення та офіційно влаштованих водіїв. У Костополі бачили, як це відбувається — в салоні автобуса ставлять кілька дерев’яних лавок та битком набивають його пасажирами, яким потрібно якось добратися на роботу. Маски та соціальна дистанція там відсутні.

На наші аргументи керівництво ОДА дозволило роботу в шести районах, проте забрало право везти людей до обласного центру. Тобто можна перевозити людей між селами та районами, в яких послаблено карантин. Такі маршрути є завідомо збитковими, тому сумніваюсь, що підприємці захочуть так їздити. Адже здебільшого перевізники їдуть від сіл до Рівного і назад. Водій заробляє гроші саме на відрізку дороги від районного до обласного центру. В нашій області немає настільки сильно розгалуженої інфраструктури в районах. Маршрутки за такою схемою можуть з’явитися лише у Дубенському районі.

Рівненська ОДА не може порушити постанову Кабміну, яка забороняє внутрішні перевезення. За прогнозами, спад захворюваності очікують не раніше вівторка, 9 червня. Якщо наступного тижня перевізникам дозволять їхати до Рівного, то більша частина перевізників вийде на маршрути.

Федір Мисюра, начальник управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА:

— Перевезення можна відновити, коли за сім днів кількість нових хворих на 100 тисяч населення становитиме менше 12 осіб. На жаль, Рівне та Рівненський район таким критеріям не відповідають, тому не можна відновлювати перевезення. Але не все так погано. Перевізники зараз можуть працювати у шести районах, а також їхати з Дубровицького у Зарічненський район та в межах Млинівського, Демидівсього та Дубенського районів. У нас є маршрути «Млинів-Дубно» та «Демидівка-Дубно», які уже мають відновитися. Як тільки зменшиться кількість хворих, то перевезення у всіх районах буде відновлено.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також