Рівне одягне «своїх» військових з голови до ніг

2128 0

Ми у соцмережах:

Рівне одягне «своїх» військових з голови до ніг

14 мільйонів гривень спрямують з міського бюджету Рівного на закупівлю теплого одягу для місцевих захисників — так вирішили на останньому засіданні міськвиконкому. А також передбачили одноразову фінансову допомогу для тих рівненських бійців, хто отримав поранення або захворів на фронті, починаючи від 24 лютого. Отримати її можна буде навіть перебуваючи у госпіталі в іншій області.

Олександр Третяк, міський голова Рівного

— Бригада тероборони Рівненської області неодноразово зверталася до нас із запитами. Тож виділили 14 мільйонів гривень субвенції для підтримки бригади на закупівлю теплого форменого одягу. Можемо одягнути з голови до ніг: це тепле взуття, бушлат, шапка, термобілизна. Військовослужбовці подали нам свої розрахунки. Але скільки воїнів вдягнемо — не називаємо, щоб ворог не вирахував кількість. Ще півтора мільйона гривень виділили для потреб добровольчого формування Рівненської територіальної громади.

Також ініціював підтримку військовослужбовців, наших хлопців і дівчат, які захищають країну на передовій. Зокрема, запропонував, щоб наші військовослужбовці отримували кошти на реабілітацію, на лікування — ті, хто отримав поранення, контузії, каліцтва, травми, захворювання під час безпосередньої участі в період воєнного стану і які можуть підтвердити це довідкою військово-лікарської комісії. Такі воїни зможуть отримати компенсацію від міської влади: в розмірі 20 тисяч гривень, якщо отримали поранення внаслідок військових дій під час виконання своїх обов’язків, і 10 тисяч гривень, якщо захворіли. Якщо ж бійці перебувають у госпіталі в іншому місті, умовно — в Дніпрі чи Запоріжжі, або не можуть самостійно пересуватися, то оформити документацію тут у Рівному можуть їхні найближчі родичі — дружини, батьки. Потрібно звертатися в департамент соціальної політики на вул. Соборній, 12 і там отримати всю необхідну інформацію.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також