Рівне отримає більше коштів на утеплення від країн Європи

304 0

Ми у соцмережах:

Рівне отримає більше коштів на утеплення від країн Європи

Організація (НЕФКО), яку створили уряди Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції, повідомила Рівне, що збільшує свою грантову допомогу.

Відтепер, загальна сума ґранту на проєкт «Енергоефективність в громадських будівлях та вуличного освітлення м. Рівне» складає 4 млн 696 тис.євро.

За ґрантові кошти планується утеплення комунальних закладів дошкільної освіти, оновлення вуличного освітлення на магістральних та другорядних вулицях Рівного.

У планах проводити термоізоляцію фасадів будівель, заміну вікон, заміну вхідних дверей, термоізоляцію дахів. Окрім цього, заплановано встановлення сонячних фотоелектричних станцій на дахах будівель комунальних закладів охорони здоров'я, які потребують постійного електроживлення.

- Енергоефективність для нас у пріоритеті, тому ми раді співпраці з корпорацією НЕФКО, яка триває уже дев'ятий рік. В період війни ми не можемо проводити такі масштабні проекти за бюджетні кошти, тому енергоощадні заходи за рахунок ґрантових коштів - це вагоме напрацювання, - зазначив секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

В результаті реалізації заходів проєкту зменшиться споживання теплової та електричної енергії. Це сприятиме значній економії коштів платників податків. До всього цими заходами продовжуватиметься поступ громади щодо енергоефективності, економії ресурсів, осучаснення мереж та систем, що особливо актуально під час війни, коли ворог завдає атак по об'єктах енергетичної інфраструктури.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також