Рівне отримало 500 мобільних будиночків від шведського уряду

769 0

Ми у соцмережах:

Рівне отримало 500 мобільних будиночків від шведського уряду

В зимовий період їх використовуватимуть для перебування родин з дітьми, переселенців, а також формуватимуть пункти обігріву.

Залучити шведських партнерів вдалося завдяки співпраці з шведським урядом народного депутата України Дмитра Соломчука. Саме у Рівному стартував пілотний проєкт мобільного прихистку громадян на зимовий період.

- МSB надасть Україні 4000 мобільних павільйонів-будиночків для тимчасового перебування. Для Рівного вдалося залучити 500 таких мобільних будиночків, які будуть встановлені у різних мікрорайонах міста, - зазначив Ларсе Екфельдт, керівник проєкту Swedish Civil Contingencies Agency (MSB).

Міський голова Рівного Олександр Третяк відзначає, що це надзвичайно важливо, адже не знаємо, які виклики можуть чекати  громаду.

- Ми ще з середини липня розпочали підготовку до надзвичайно складного осінньо-зимового періоду. Ми забуваємо всю можливу допомогу, в тому числі і іноземних партнерів, яка стане вагомою підтримкою для мешканців міста та вимушених переселенців. Вдячний уряду Швеції за підтримку України та нашого міста, зокрема, - наголосив міський голова. .
Також шведи вже провели навчання персоналу з встановлення та експлуатації.

- Тепер рівняни можуть передавати досвід в інші регіони України, де будуть встановлювати такі ж мобільні містечка,- зауважив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також