Рівне почало створювати муніципальну варту

1617 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Міська рада Рівного після гарячого обговорення проголосувала за початок створення муніципальної варти.

Як пояснив депутат Павло Алексєвич, муніципали боротимуться зі стихійною парковкою, спалюванням сміття, продажем алкоголю неповнолітнім та іншим.

Вартові будуть нагадувати інспецію з благоустрою, а сама муніципальна варта міститиме у собі інспекторів. Наразі лише при управлінні ЖКГ є відділ з благоустрою, проте його працівники мають інші функції.

Орієнтовний бюджет на рік муніципальної варти - 15 мільйонів гривень. Однак частина з цих коштів уже міститься у програмі "Безпечне місто", яка полягає у вставноленні камер відеоспостереження.

Фракції "Слуга Народу", "Голос", "Батьківщина" були за створення варти, проте не готові голосувати за положення роботи нового департаменту, яке розробили кілька депутатів "Європейської Солідарності". Адже у ньому є багато дискусійних речей. 

Депутат від "Голосу" Микола Бляшин пояснив, що з таким положенням будь-який юрист у суді оскаржить штраф за неправильне паркування та інші речі. 

Після дискусій депутати підтримали проєкт рішення, створивши муніципальну варту. Однак на майбутній сесії у травні у дискусійне положення про роботу муніципальної варти будуть внесені зміни.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також