Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУ

463 0

Ми у соцмережах:

Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУ

Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил України. Відразу вісім військових частин, серед яких легендарні бойові частини такі як “Вовки Да Вінчі”, підрозділи полку “Азов”, розвідники 130 розвідбату, що дислокується на Рівненщині, та інші отримають чималі субвенції з міського бюджету Рівного на свої потреби. Загальна сума субвенцій на потреби восьми бойових підрозділів ЗСУ складає 9 мільйонів 300 тисяч гривень, що є доволі значною сумою для бюджету нашого міста.

Представники військових підрозділів, яких підтримує громада Рівного зі міського бюджету в один голос кажуть, що ця підтримка вкрай важлива сьогодні, адже бійці щодня виконують бойові завдання і для успішного їх виконання потрібно так само кожного дня відчувати, що в тилу є люди, які подбають про них та про ті потреби, які у них є на лінії фронту.

- Наші бійці брали участь в обороні Маріуполя. Частина наших захисників ще в полоні. Ми хочемо щиро подякувати громаді Рівного за підтримку, - говорить Роман, офіцер бригади “Азов”. - Допомога від рівнян допомагає нам ефективніше виконувати бойові завдання на своєму напрямку - Кремінські ліси Луганщини. Підтримка від вашого міста була неодноразовою і дуже потрібною.

Розвідник 130-ого розвідбату Михайло підтверджує, що зараз є максимальна підтримка та порозуміння від керівництва міста щодо підтримки ЗСУ: 

- Це вже не перша субвенція від Рівного для нашої бригади. А ті кошти, які було виділено, допомагають для захисту та ефективного виконання бойових завдань та відсічі агресії росії.

- За період з грудня 2023 року до сьогодні - завершено 5 закупівель розвідувальних дронів з тепловізорами на загальну суму понад 72 мільйони гривень. За ці кошти придбано і передано підрозділам ЗСУ 356 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal та додаткові акумулятори до них - розповідає секретар Рівненської міськради, виконувач обовʼязків міського голови Віктор Шакирзян.

За його словами станом на зараз завершується закупівля квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro загальною кількістю 200 штук на суму понад 16 мільйонів гривень. Оголошена закупівля на Супутниковий модем Starlink в кількості 70 штук на суму 2 мільйони 263 тисячі гривень. Крім того, оголошено закупівлю зарядних станцій EcoFlow DELTA 2» в кількості 50 штук на суму 2 мільйони гривень для ЗСУ.

Таким чином, місто Рівне впевнено виходить в лідери за кількістю придбаного для ЗСУ обладнання, дронів, зарядних станцій, інших приладів і коштів переданих для потреб українського війська.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також