Рівне втратило мільйонні податки від «Рівнеазоту»

7652 0

Ми у соцмережах:

Рівне втратило мільйонні податки від «Рівнеазоту»

Нещодавно ПрАТ “Рівнеазот” змінило своє місце реєстрації з Рівного на Городок, відповідно податок з доходів фізичних осіб тепер не надходитиме в місцевий та обласний бюджети.

 За словами депутата Рівненської міської ради Сергія Васильчука, офіційна причина цього - скорочення відділення “Укрпошти” і зникнення адреси Рівне 17, на яку було зареєстроване підприємство:

- Якби міський голова про це своєчасно довідався, я думаю, що можна було б знайти компроміс і залишити робоче місце людині на “Укрпошті”. Тоді б залишилася ця адреса і податки б далі сплачувалися в місто Рівне.

Через відсутність діалогу між керівником міста та керівником “Рівнеазоту” і виникла така ситуація, стверджує Васильчук.

Заступник міського голови Ігор Кречкевич у ефірі одного з телеканалів сказав наступне:

- Якщо взяти структуру наповнення до бюджету, то орієнтовно 70% - це податки на доходи фізичних осіб. Тому звісно, перереєстрація такого великого підприємства «РівнеАзот» до Городоцької громади звісно вплине на наповнення бюджету Рівненської міської ТГ. Щодо заяв про те, що деякі інші підприємства хочуть перереєструватися, то такої інформації наразі немає. Немає прямого методу заохочення підприємств щодо сплати податків. Зараз це обговорюють на рівні держави, бо зараз місцева влада не має важелів впливу. Ми діємо в межах чинного законодавства. Треба зрозуміти причину перереєстрації, адже на це можуть впливати об’єктивні чинники, які не залежать від самого підприємства.

Нагадаємо, тогоріч від найбільшого заводу хімічної промисловості України “Рівнеазот” надійшло 1 млрд 70 млн гривень податку, прогнозована сума на цей рік складає - 120-130 млн гривень податку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також