Рівне засвяткує: скільки грошей витратять на заходи міськради

1640 0

Ми у соцмережах:

Рівне засвяткує: скільки грошей витратять на заходи міськради

У вівторок, 19 грудня, на майдані Незалежності міський голова засвітить головну ялинку Рівного. Ще у серпні Володимир Хомко заявив, що цього року на ялинку куплять нову ілюмінацію, яку він начебто сам вибирав — на цілих півтора мільйона гривень.

Ялинка За задумом міської влади, цьогорічна ялинка мала би виблискувати білим. За півтора мільйона бюджетних гривень планували купити 82 двадцятиметрові світлодіодні гірлянди, 30 світлодіодних «сфер», шість «гірляндних штор», одну зірку на верхівку та 45 восьмикутних зірок і 20 «орнаментів». Тендер на закупівлю ілюмінації оголосило комунальне підприємство міської ради «Міськсвітло» ще у жовтні, проте наприкінці листопада торги визнало такими, що не відбулися. Бо тендерний комітет відмовив усім п'ятьом учасникам, які подали пропозиції. Зокрема, й «Епіцентру», що пропонував місту зекономити півмільйона гривень на ілюмінації. Як йдеться у відмові, підприємство пропонувало не такі гірлянди. Не такі, які сподобались Хомку? Проводити ще один тендер «Міськсвітло» не стало, зважаючи на те, що не встигло б до 19 грудня. Проте за словами головного інженера Віталія Грищука, комунальне підприємство планує закупити хоча б кілька нових гірлянд за власні кошти, а ще перепрограмує старі, аби ті блимали не так, як торік. Загалом цьогорічна центральна ялинка, що має 25 метрів у висоту, обійдеться місту у 80 тис. грн. Костопільському держлісгоспу за саме дерево заплатили 4,8 тис. грн., а решта коштів — на його довезення до Рівного, монтування, прикрашання та демонтаж 22 січня. На цьому новорічні витрати міськради не завершаться. 25 тисяч піде на відкриття центральної ялинки 19 грудня: на подарунки, оренду звукового та відеообладнання, піро-шоу. Сто тисяч гривень передбачено на «Різдвяний бал», який проводитимуть 23-24 грудня. По 60 тис. грн. з міської скарбниці заплановано на фестиваль духовного співу «Різдвяні піснеспіви» та фестиваль вуличних вертепів і вуличних музик «Нова радість стала». Сто тисяч гривень виділили на святкування Дня святого Миколая та на новорічні ранки вмісті. Частину цих коштів буде витрачено на придбання подарунків дітям пільгових категорій населення. Розпоряджаються коштами, виділеними на новорічно-різдвяні свята, три управління міськради: ЖКГ, освіти та культури. Вони є і організаторами всіх святкових офіційних заходів у Рівному. Натомість у Львові та Києві організацією святкувань займаються не чиновники, а приватні структури, які виграють конкурси міської влади. Так, у Києві цього року з міського бюджету виділили на святкування 4,5 млн. грн., а загалом свята столиці обійдуться у 27 млн. грн. Решту суми на веселощі для киян шукає серед меценатів та інших громадських організацій ГО «Столичні ініціативи», що кілька років поспіль виграє конкурси київської влади. — Я і нам пропонував започаткувати таку традицію, - коментує начальник міського управління культури Тарас Максименко. — Але поки що залишається все, як і раніше. Крім заходів міської влади, у Рівному ще будуть заходи, організовані приватними структурами, як-от «Злата Плаза», чи волонтерами.

Алла САДОВНИК.

До речі

На сайті Рівненської міської ради з'явилася петиція, яку зареєструвала рівнянка Ольга Корсюк. У петиції, яку вже підтримали 80 рівнян, є вимога про те, щоб міська влада припинила витрачати кошти на придбання зрубаної «живої» ялинки. Натомість, наполягає авторка петиції, варто використовувати існуючі ялинки в центрі міста або посадити окремо нову.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також