Рівне, збережене на фото

2566 0

Ми у соцмережах:

Рівне, збережене на фото

Цим знімком Театральної площі першої половини шістдесятих років ми завершуємо публікацію циклу фотознімків Олександра Гайдабури, відомого рівненського музиканта та фотографа-аматора. Понад рік тривав цей проект.

Театральна-площа_панорама_cr Театральна-площа_панорама Цим знімком Театральної площі першої половини шістдесятих років ми завершуємо публікацію циклу фотознімків Олександра Гайдабури, відомого рівненського музиканта та фотографа-аматора. Понад рік тривав цей проект. Наші читачі, а також відвідувачі сайту газети «Рівне вечірнє» rivnepost.rv.ua, побачили на світлинах Гайдабури, як виглядало Рівне у 50-80-ті роки минулого століття. Ось як підсумував цей фотопроект його автор: — Я навчався у Рівненській чоловічій школі №9, а у вільний час займався у фотогуртку міського Палацу піонерів, де отримав певні знання з фотографії. Батьки подарували мені фотоапарат «Комсомолець» і порадили фотографувати вулиці міста, будинки, панорами, справедливо передбачивши, що з роками Рівне змінить своє «обличчя». Мої світлини, які друкувались у газеті «Рівне вечірнє», присвячені мешканцям рідного міста. Старше покоління завдяки цим фото мало можливість згадати свою юність, а молоде — побачити, як виглядало місто, починаючи із другої половини 50-х років. Ці фотоспогади мають досить солідний вік, окремим їз них вже понад півстоліття. Я присвятив ці спогади своїм друзям і знайомим — дітям війни 1941-1945 років народження. Хочу подякувати редакції газети «Рівне вечірнє» за підтримку ідеї фотоспогадів і втілення її у життя. Планую згодом видати фотоальбом із фотографіями Рівного різних років.

Редакція вдячна Олександрові Гайдабурі за його проект. Але завершення циклу «фотоспогадів» зовсім не означає, що історія Рівного зникає із шпальт «Рівного вечірнього». Попереду нові проекти і нові спогади про наше улюблене місто!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також