«Рівнеазот» чекати не може

1458 0

Ми у соцмережах:

 «Рівнеазот» чекати не може

Нові тарифи на водовідведення затвердила обласна рада у п’ятницю. Однак вони не враховують побажань «Рівнеазоту», який очищає близько 80% каналізаційних стоків Рівного, підвищити для водопостачального підприємства свої тарифи на цю послугу на 41%.

Голова обласної ради Олександр Данильчук на сесії особисто просив директора «Рівнеазоту» Михайла Заблуду почекати з підвищенням тарифів на свої послуги. У відповідь почув від пана Заблуди такі аргументи: — На очищенні стоків ми не заробляємо жодної копійки і не ставимо таку мету. Але ми рахуємо усі затрати, які вкладаємо в очищення. З 1 січня вдвічі подорожчав природний газ і електроенергія, інші складові. Я повинен враховувати ці зміни в тарифах. Всі розрахунки я показав усім комісіям, які тільки є в області. А тепер про ситуацію з самим «Рівнеазотом». Ви бачите, що зараз робиться на ринку промисловості, сільгосппродукції, міндобрив та взагалі в хімічній промисловості. Ми вже третій місяць працюємо в збиток. Взагалі стоїть питання, чи буде працювати хімпромисловість не тільки в Рівному, а й взагалі в Україні. Що буде з рівненською каналізацією, коли «Рівнеазот» зупиниться, важко уявити. А тому керівництво облради та «Рівнеоблводоканалу» почало активніше шукати інвесторів для побудови власних очисних споруд у місті. — Бажаючі компанії є. Ось-ось підпишемо меморандум. Нещодавно до потенційних інвесторів долучилися берлінська та чеська компанії. Переговори тривають, — похвалився пан Данильчук.

Довідка «РВ» У Рівному вартість послуги з водовідведення зросла з 1,54 грн. до 1,99 грн. за куб. м. У Гощі — з 1,20 грн. до 1,80 грн. У Квасилові — з 2 грн. до 2,56 грн. за кубометр.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також