«Рівнеазот» змусили виплатити 6 млн боргу з зарплати

1003 0

Ми у соцмережах:

«Рівнеазот» змусили виплатити 6 млн боргу з зарплати

Виконавча служба стягнула у вересні 2020-го року з "Рівнеазоту" майже 6 мільйонів боргів із зарплати. Ці гроші працівникам не виплатили з вересня минулого року по березень 2020-го, – повідомили у Службі. В групі компаній, куди входить хімічний гігант, заявляють, що боргів з зарплати не мають.

5,9 мільйона гривень виконавча служба стягнула з арештованих рахунків підприємства. Йдеться про кошти на погашення боргів з зарплати по 54-х виконавчих провадженнях, які працівники "Рівнеазоту" не отримали з 13 вересня 2019-го по 10 березня 2020 року, – йдеться у повідомленні виконавчої служби, яке оприлюднило Суспільне.

"Рівнеазот" не боргує зарплату своїм працівникам, запевнив керівник з комунікації "Group DF", у яку входить хімпідприємство, Олег Арестархов.

- На сьогодні боргів немає на підприємстві, це точно. По виконавчих: коли є судовий позов, співробітник звільнився й вважає, що його незаконно звільнили, або вважає, що йому виплатили не стільки. Може бути таке, в судах ці позови розглядаються. Тому по цих позовах нічого не можу прокоментувати. Що стосується заробітної плати, то 100% все виплачено на сьогоднішній день, – сказав Олег Арестархов.

Що відомо
У травні 2020-го року Мін'юст оприлюднив ТОП-10 українських підприємств, з яких стягнули найбільший борг по зарплаті. “Рівнеазот” посідав у цьому рейтингу 10-ту позицію. Тоді у виконавчій службі звітували: стягнули 5,2 мільйони гривень заборгованої зарплати 140-ка працівникам.
Як йдеться на сайті “Рівнеазоту”, нині він займається виробництвом гранул родючості для підвищення врожайності українських ланів. У липні голова правління "Рівнеазот" Михайло Заблуда заявляв, що, ймовірно, доведеться скоротити 1000 працівників, якщо ринок міндобрив в Україні повністю відкриється для імпорту.
Депутати Рівненськї міськради прийняли звернення до президента, парламенту і Кабміну з проханням не ставити у таку ситуацію бюджетоформуюче підприємство, де працює понад 2,5 тисячі людей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також