«Рівнеазот» зупинили вночі. Примусово

2134 0

Ми у соцмережах:

«Рівнеазот» зупинили вночі. Примусово

У понеділок вночі зненацька зупинився «Рівнеазот», що разом з холдингом Ostchem входить до фірташівської фінансово-промислової групи Group DF. Про те, що заводу перекрито газовий вентиль, першими повідомили самі працівники — написали у соціальних мережах. І хоч попри перестороги екстрена зупинка виробництва не призвела вночі до можливих аварій, вона може мати інші наслідкі — соціальні.

Рівнеазот будівництво Михайло Заблуда, гендиректор «Рівнеазоту» так прокоментував подію «Радіо Трек»:

— Нас примусово зупинили. На наше прохання дати можливість планово зупинити завод, щоб не створювати екстрену ситуацію, нам назустріч не пішли. Примусово фактично закрили засувку… Слава Богу, що нічого не сталося, а могли б наслідки бути різні.
alsoread:http://rivnepost.rv.ua/lenta_msgshow.php?id=74944 Костянтин Мокляк, начальник департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА:
— Керівництво «Рівнеазоту» поки що з нами не зв'язувалося і не просило, щоб область втрутилася. Але наскільки ми розуміємо, підприємство знову має проблеми з постачанням газу, який є для нього основною сировиною для виробництва міндобрив. Та попри падіння тиску у трубах, зупинити виробництво вдалося без будь-яких авральних ситуацій. Чи вплине це на очищення стічних вод Рівного? Сподіваюся, що із цим проблем не виникне. Частково тому, що після підвищення тарифів мешканці міста почали споживати менше води, а менші об'єми стоків легше очищати — не варто забувати про потужності «Рівнеоблводоканалу». «Рівнеазот» і раніше опинявся в подібній ситуації, коли з різних причин був змушений простоювати місяцями, але його очисні споруди працювали. Вочевидь, вести перемовини щодо відновлення роботи підприємства доведеться на рівні міністерств. Для Рівненської області воно є одним з найважливіших, на ньому працює майже чотири тисячі осіб. Та й українські фермери потребують селітри.
До слова, стоїть не лише «Рівнеазот». Хімічний завод у Черкасах та ПАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» також зупинилися на невизначений термін. «Укртрансгаз» повідомив, що усім трьом підприємствам газопостачання обмежили через заборгованість за послуги транспортування газу за лютий та через відсутність передоплати за березень.
Олена РАКС.

Довідка «РВ»

У 2009 році «Рівнеазот» простояв півроку. У 2015-му — 4 місяці. І все — через проблеми з газом. Торік завод не працював понад 4 місяці, але вже не через відключення газу, а зменшення попиту на добрива.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також