«Рівнегаз» проводить інвентаризацію показань газових приладів обліку

3274 0

Ми у соцмережах:

«Рівнегаз» проводить інвентаризацію показань газових приладів обліку

У квітні чимало користувачів онлайн-сервісів зіткнулися зі труднощами при передачі показань лічильників газу. Чому так сталося?

 Холодна та затяжна зима призвела до різкого зростання споживання газу, а ринкові умови до різкого стрибка цін в цей же період.

Це змусило багато домогосподарств шукати можливості по зниженню фінансового навантаження на сімейні бюджети. Відтак, в січні - лютому 2021 року домогосподарства з газовим опаленням передавали «Рівнегазу» обсяги споживання до 50 куб м на місяць, що не може відповідати дійсності. Тому, щоб привести у відповідність суми, нараховані до сплати, до реального споживання, АТ «Рівнегаз» прийняло рішення про проведення повної інвентаризації показань лічильників газу «в ручному режимі». Оскільки ситуація з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Рівненській області залишається складною, то перевірку показань лічильників контролери будуть проводити з врахуванням епідемічної ситуації. Всі контролери щодня перед виходом на лінію проходять медогляд і перевірку наявності засобів індивідуального захисту.

В штаті АТ «Рівнегаз» зараз налічується тільки 95 контролерів, які зможуть обходити до 2800 домогосподарств на день. Тому процес інвентаризації потребуватиме певного часу і буде здійснюватися співробітниками компанії поступово протягом декількох місяців.. Для того щоб привести у відповідність суми нараховані до сплати до реального споживання, контролери будуть проводити фотофіксацію показань лічильників за допомогою мобільного додатку. Це триватиме кілька секунд, тому просимо споживачів надавати доступ до приладів обліку представникам АТ «Рівнегаз». Контролери газорозподільної компанії вже почали інвентаризацію, в ході якої здійснюється фотофіксація поточних показань.

Приносимо вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також