Рівне+Квасилів: чи вдала партія?

1853 0

Ми у соцмережах:

Рівне+Квасилів: чи вдала партія?

У Рівненській області буде 64 об’єднані територіальні громади. Саме стільки днями схвалив Кабмін, затвердивши перспективний план формування територій. Найбільше на зміни у перспективному плані сподівалося Рівне, проте чвертьмільйонному місту запропонували об’єднатися з найменш привабливим сусідом — Квасилівською селищною радою. Для Рівного така партія найменш вигідна. Квасилів потребує капіталовкладень, а ось запропонувати нічого не може — селище не має навіть вільної землі, як інші сусідні з Рівним села.

— Ми ще не проводили обговорення, — говорить квасилівський селищний голова Степан Горбатюк. — Є різні думки щодо об’єднання. Як на мене, найбільш вигідно буде об’єднатися з Рівним, але у нас час все можливе. Переговори з Рівним тривають, але результату поки немає — завадив карантин.

Про переваги сільських мешканців під час об’єднання з містом можна судити за показниками інших областей. Так, з Тернополем об’єдналися п’ять сусідніх сільрад. Видатки із загального фонду на одного мешканця громади там становлять майже 9,2 тис. грн. Житомир об’єднався лише з одною сільрадою і має рівень видатків понад 10,4 тис. грн на одного мешканця.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також