Рівненщина: було 11 мільйонерів, а стало - 40

1975 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

30 червня фінішувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2019 році. Станом на 1 липня 2020 року до державних податкових інспекцій подано 6322 річних податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік, понад пів тисячі громадян подали декларації через електронний кабінет платника податків, що є дуже доречним в умовах карантину.

На Рівненщині за підсумками поданих декларацій фізичними особами задекларовано 1 млрд. 17,8 мільйонів гривень доходу. Самостійно нараховані податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб складають 20,2 млн. грн., повідомляє ЧаРівне.

За підсумками 2018 року на Рівненщині доходи в розмірі понад 1 млн. грн. задекларувало 11 громадян.

На підтримку Збройних сил України жителями Рівненщини добровільно задекларовано 3,5 млн. грн. військового збору, що є вагомим внеском для забезпечення обороноздатності країни.

Цьогоріч в області офіційно задекларували доходи 40 мільйонерів в сумі 245,5 млн. грн., відповідно визначено до сплати 6,0 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 0,6 млн. грн. військового збору.

- Мешканці Рівненщини витримали ще один тест. Декларування доходів громадян в Україні – своєрідний екзамен на порядність українців та відношення до своєї країни. Адже сплачені податки з отриманих доходів – це можливість своєчасного фінансування державних програм, в першу чергу соціального спрямування,- зазначив керівник податкової служби області Віталій Чуй.

Разом з тим, станом на 1 липня 2020 року є громадянт, які ще досі не подали декларації про майновий стан і доходи. То ж податківці нагадують, що громадяни, які ще не задекларували отримані доходи за 2019 рік, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи та самостійно сплатити суму податкового зобов’язання.

Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації за 2019 рік, сплачується громадянами самостійно до 1 жовтня 2020 року. У разі, коли фізична особа не задекларує отримані доходи, контролюючий орган приймає рішення про проведення перевірки та самостійно визначає суму податкового зобов'язання. Одночасно, вказане порушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 25 відсотків суми визначеного податкового зобов'язання.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також