Рівненщина долучилась до акції «Українським дітям – українську книгу»

461 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина долучилась до акції «Українським дітям – українську книгу»

Рівненщина отримала 2,5 тисячі вітчизняних книг. Ще стільки ж надійде згодом. В Україні триває акція «Українським дітям – українську книгу». Рівненська область стала другою, яка долучилася до ініціативи.

Благодійна акція розпочалася рік тому з ініціативи першої леді Олени Зеленської спільно з Держкомтелерадіо та Міністерством культури та інформаційної політики України. Про деталі акції розповіли під час пресконференції у Рівненській ОДА.

- До акції долучилися вітчизняні видавці зі всієї України. Більш ніж за рік діяльності акції сотні тисяч примирників української літератури розвезено в регіони України та за її межі. Книга розповсюджується серед вимушених переселенців, а також у госпіталях, де лікуються наші захисники. Книги виготовляються через структури Укрвидавполіграфії, - розповів перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

У переліку – «Тигролови», «Чорна рада», «Острів скарбів», «Енеїда» та ще десятки україномовних книг.

- Закликаю кожного небайдужого громадянина, підприємця чи підприємство долучатися до цієї акції. Виділяти благодійні кошти і купувати в українських видавництв та передавати книги в бібліотечні фонди нашої області. Від кожного з нас залежить перемога. І на літературному фронті вона не менш важлива, - сказав Віталій Коваль.

Як розповів засновник Благодійного фонду «Рішуча країна» Артур Резнік, на Рівненщині вони вже не вперше. Минулоріч на День захисту дітей вони передали майже 1 тисячу українських книг сім’ям вимушено переміщених людей.

- Підтримка культури, традицій, що відбувається у час війни, безумовно підсилює наш народ і послаблює нашого ворога. Адже як сказав Президент України, «українська мова - це могутня зброя українського народу в боротьбі за нашу незалежність і Перемогу». Нинішня акція безумовно сприятиме патріотичному вихованню, - зазначив засновник Благодійного фонду «Рішуча країна» Артур Резнік.

Сьогодні підбірки нової літератури вручили 5 закладам: Рівненській обласній універсальній бібліотеці, обласній бібліотеці для дітей, Рівненській центральній міській бібліотеці, бібліотеці Вараського ліцею №5, Клеванській селищній бібліотеці.
Такі ж набори книг будуть надані бібліотекам територіальних громад області.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також