Рівненщина готується до «удару» другої хвилі COVID-19

2478 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина готується до «удару» другої хвилі COVID-19

Керівник Рівненщини Віталій Коваль провів велику нараду, якій були присутні керівники районів, медики та епідеміологи.

Як пише голова ОДА у Facebook, ситуація йде до гіршого. Тому він дав доручення терміново включитися в доставку і розведення кисню:


- Рівненщині з держбюджету для цього виділили понад 9 млн. грн. Ми розуміємо, що сьогодні в країні існує дефіцит кисню, тому шукаємо альтернативні варіанти. Проводимо переговори з керівництвом «Рівнеазоту», аби перевести виробництво з технічного на медичний кисень.

Звертаю увагу і на підігрів кисневих станцій. Адже у разі зниження температури на вулиці є ризик припинення кисневої подачі тяжкохворим на коронавірус.


На сьогодні в області в 14 медзакладах, де лікують пацієнтів з ковідом, є 1103 місця. З них 73% ліжок заповнені. Аби не допустити перенавантаження медичної системи, крім перепрофілювання ліжок в лікарнях, розглядаємо варіант підготовки спецлокацій. Це мають бути місця, де є електроживлення з запасом, велика площа, де можна розмістити хворих, умови з водопостачанням.

Зобов’язав керівників районів об’їздити великі спортивні зали, санаторії, будинки культури, гуртожитки, тощо і скласти список таких приміщень. Крім того, ДСНС готові розгортати мобільні госпіталі.

Посилюємо контроль за дотриманням карантину, передусім за роботою ринків та великих торгових центрів.

Наші зусилля спрямовані на те, аби пережити другу хвилю з мінімальними втратами. Найближчі 8 тижнів будуть найскладніші. Ніхто у світі самостійно не розв’язав проблему коронавірусу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також