Рівненщина отримала партію корейської вакцини AstraZeneca

711 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина отримала партію корейської вакцини AstraZeneca

Рівненщина отримала дев'ять тисяч доз корейської вакцини AstraZeneca. Про це повідомила координаторка вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк. Щеплюватимуть препаратом людей, яким виповнилось 65 років та використовуватимуть для повторної імунізації людям, які отримали дозу індійського аналога – Covishield.

Координаторка вакцинації Олена Гандзюк повідомила, що 27 квітня на Рівненщину привезли 9 тисяч доз вакцини AstraZeneca, яка виготовлена в Південній Кореї, передає Суспільне.

"Вакцина AstraZeneca виготовлена на корейському майданчику. Нею будуть повторно щеплювати, тобто вводити другу дозу тим, хто щепився AstraZeneca, починаючи з 24 лютого і до цього часу", – пояснює Олена Гандзюк.

Вона додає, що виготовленим у Південній Кореї препаратом з 28 квітня почали щеплювати людей, яким виповнилось 65 років та інші пріоритетні групи.

"Другою дозою ми починаємо щеплювати тих, хто щепився вакциною AstraZeneca (Covishield, - ред.) – це через 90 днів. Перші повторні щеплення у нас будуть з 26 травня. Хто вакцинувався CoronaVac – це 28 днів, ми починаємо введення повторної дози з 14 травня. Хто вакцинувався Pfizer – це 21 день, починаємо щеплювати 9-10 травня, коли прийде вакцина", – зазначає координаторка вакцинації.

Олена Гандзюк уточнила, що станом на 28 квітня повторної дози в області ще ніхто не отримував. Й додає, що на Рівненщину надійшло затверджене розпорядження Кабміну України про національний план щеплення населення від COVID-19.

"Згідно з планом до кінця 2021-го року заплановано провести понад 20 мільйонів введення доз – це поки що план. Основна кількість вакцин, яка буде в Україні – це AstraZeneca, її буде 80-90% до кінця 2021-го року. Тобто, потрібно, щоб ми налаштувалися і вакцинувалися, власне, тим, що нам пропонують для щеплення", – розповідає Олена Гандзюк.

На Рівненщині, за інформацією спеціалістки, наразі працює 100 пунктів щеплень вакциною AstraZeneca. Мапу цих пунктів з телефонами, за якими можна записатись на щеплення, оприлюднили на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

"Якщо у вас немає можливості подивитись мапу – потрібно звертатись до свого сімейного лікаря, він знає, на якому з пунктів вас зможуть провакцинувати", – каже Олена Гандзюк.

Наразі в області щеплення отримали майже 18 тисяч людей, це близько 2%.

Covishield – 15,5 тисяч людей
CoronaVac – 615 осіб вакциновано з 800
Pfizer – 1 170 людей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також