Рівненщина отримала «швидкі» від європейських меценатів

1360 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина отримала «швидкі» від європейських меценатів

«Швидкі» з Франції та Німеччини. Закордонні меценати доставляють медичні авто для лікарень Рівненщини.

Один автомобіль отримала лікарня міста Рівного, а інший – Радивилівська лікарня. 

Автомобіль швидкої допомоги «Рено Трафік» сьогодні отримала рівненська КНП «Міська лікарня 2». Транспортний засіб 2017 року випуску надійшов від французьких благодійників з міста Ліон. Він оснащений монітором пацієнта, кардіографом, дефібрилятором, транспортними мобільними ношами. У автомобілі є забезпечення киснем.

Серед гуманітарної допомоги від французьких меценатів є переносний УЗД-апарат, дефібрилятори, пульсоксиметри, переносні кардіографи, хірургічний інструментарій тощо.

Це покращить організацію надання медичної допомоги, оперативність реагування. Сучасний санітарний транспорт дасть можливість зберегти здоров’я та зменшити перебування пацієнта на лікарняному ліжку, наблизить терміни реабілітації.

У Радивилівську громаду доправлено медавтомобіль від подружжя волонтерів з Німеччини. Він обладнаний необхідними засобами для екстреної реанімації, у тому числі дефібрилятором.

Щоб придбати «швидку», подружжя волонтерів Оксана та Крістіан Найтске налагодили благодійну місію, ініціювали збір коштів, організували меценатів Німеччини для підтримки та допомоги Україні. В минулому Оксана Найтске – жителька Рівненщини, тому волонтерство подружньої пари спрямоване на наш регіон. За їх сприяння, медзаклади області уже отримали два реанімобілі. В процесі передачі ще два.

Генеральний директор КНП «Радивилівська міська центральна лікарня» Федір Стецюк зауважив, що транспортний засіб буде задіяний для надання невідкладної допомоги жителям Радивилівщини і транспортування хворих в обласні медзаклади, повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також