Рівненщина отримала від ЄС чотири проекти майже на мільйон євро

1703 0

Ми у соцмережах:

Віталій Лебедюк (справа) під час презентації результатів дослідження «Чи сприяють програми транскордонного співробітництва ЄС реалізації стратегії регіонального розвитку в Рівненській області?»

Рівненська область змогла використати програму територіального співробітництва країн Східного партнерства (EaPTC) Білорусь-Україна для розвитку прикордонних районів області. Чотири транскордонні проекти були відібрані для отримання фінансування. Йдеться про 782,9 тис. євро від Європейського Союзу.

Рівненщина реалізовуватиме два білорусько-українських проекти як бенефіціар та ще у двох братиме участь як партнер.

Зокрема, Національний університет «Острозька академія» отримав грант на реалізацію проекту «Підвищення конкурентоспроможності випускників університетів на ринку праці України та Білорусі через мережу створення регіональних транскордонних консультаційних центрів професійної орієнтації та консультування», а Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» реалізовуватиме проект «Енергія біомаси – перетворення природного потенціалу в регіональні партнерства».

Національний університет водного господарства та природокористування виступив партнером у реалізації проекту «Формування бізнес-середовища для виробництва органічних ягід в прикордонних районах України і Білорусії», а Рівненський природний заповідник – у проекті «Створення умов для спільного врядування та сталого використання природних ресурсів водно-болотного угіддя «Транскордонна Рамсарська територія “Ольмани-Переброди”».

«Програма територіального співробітництва країн Східного партнерства EaPTC Білорусь-Україна є новою для області і не ґрунтується на попередньому досвіді, ? прокоментував керівник громадської організації «Школа політичної аналітики «ПОЛІС» Віталій Лебедюк. - Однак Рівненська область змогла використати потенціал програми, оскільки більшість пріоритетних напрямків в рамках програми співпраці EaPTC Білорусь-Україна відповідає операційним цілям Стратегії регіонального розвитку Рівненської області до 2020 року».

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також