Рівненщина почала горіти частіше - з початку року було понад 1200 пожеж

134 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина почала горіти частіше - з початку року було понад 1200 пожеж

В області побільшало пожеж – у понад півтора рази у порівнянні з цим періодом торік. Про це розповів під час брифінгу перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін.

- Станом на вересень на території Рівненської області виникло та ліквідовано 1285 пожеж. Тоді як за аналогічний період минулого року – 758. Як наслідок – загинули 15 людей. Прямі збитки від пожеж збільшились удесятеро і становлять майже 941 млн гривень, - розповів перший заступник голови ОВА Сергій Подолін.
 
Також він додав, що серед основних причин виникнення займань в області були: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, пустощі дітей з вогнем, підпал, самозаймання речей та матеріалів.
 
- Лише на відкритих територіях області виникло 436 пожеж, що становить третину від загальної кількості пожеж. З них: 406 – це горіння сухої рослинності, 14 – лісові пожежі, 12 – торф’яні пожежі та 4 – пожежі стерні на землях сільськогосподарського призначення. У минулому році на відкритих територіях було ліквідовано 87 пожарищ, – додав Сергій Подолін.
 
Розповів і про масштабне горіння в екосистемі поблизу Старого Села, яке розпочалося ще 7 вересня із займання сухої трави та чагарника. На сьогодні пожежа ліквідована, залишилося лише задимлення.
 
До слова, сьогодні рятувальники відзначають своє професійне свято.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також