Рівненщина провела в останню дорогу 11 Героїв-захисників

3005 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина провела в останню дорогу 11 Героїв-захисників

Віддати данину пам’яті загиблим воїнам зібралися сотні людей: рідні та друзі, військові побратими, земляки, духовенство, представники влади.

У Рівному на майдані Незалежності попрощалися з Антоном Кравчуком та Миколою Шевчиком.

Старший лейтенант Антон Кравчук був професійним військовим. Після закінчення Острозького військового ліцею навчався у Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Військовослужбовець служив у Новоград-Волинському, а заочно здобував диплом магістра у НУВГП. У серпні 2021 року Антон був командиром розрахунку під час урочистого підняття Державного Прапора України біля Рівненської ОДА. 23-річний воїн з перших днів повномасштабної війни захищав Україну від російських окупантів. 12 вересня командир роти Антон Кравчук загинув біля села Мале Веселе Харківської області. У загиблого Героя залишилися батьки…

31-річний Микола Шевчик народився та виріс у селі Деражне, що на Костопільщині, у багатодітній дружній родині, де виховувалося 5 доньок та 5 синів. Веселий та товариський, працьовитий та добрий, відмінник у школі, футболіст місцевої команди. Микола був одруженим, з дружиною виховували 8-річного сина. Сім’я проживала у Рівному. Коли прийшла війна, Микола з рідним братом стали на захист України. Загинув солдат 12 вересня на Харківщині.

45-річний Олександр Стадницький з дружиною та двома синами проживав у селі Зоря Рівненського району. У 2014 році Олександр брав участь у бойових діях в зоні АТО на Сході України. Згодом працював за кордоном. Коли рф розпочала повномасштабну війну, повернувся додому та став на захист Батьківщини. Обірвалося життя військовослужбовця 12 вересня в районі Бахмута Донецької області.

48-річний Віталій Прокопчук проживав у селі Застав’я Зорянської громади. У мирному житті працював в охороні на підприємстві ПрАТ «Рівнеазот». Віталій мав сім’ю – дружину та двох дорослих синів. Загинув солдат під час виконання бойового завдання 13 вересня.

34-річний Володимир Шолудько проживав у селищі Мізоч на Здолбунівщині. З липня цього року служив у ЗСУ за контрактом. Загинув боєць 8 вересня поблизу Долини Слов’янського району Донецької області. Поховали Героя-захисника на кладовищі у Здовбиці біля могили батька. У загиблого військовослужбовця залишилися двоє дітей і сестра.

Андрій Іванов не дожив до свого 26-річчя три дні. Загинув воїн 8 вересня поблизу Бахмута Донецької області. Андрій проживав у селі Орлівка Березнівської ТГ. У свій час він закінчив Київський політехнічний інститут, після чого працював майстром на місцевому виробництві. Андрій нещодавно створив сім’ю, але в життя ввірвалася війна… Молода дружина залишилася вдовою. Поховали бійця у рідному селі.

На Дубенщині в останню дорогу провели чотирьох Героїв-земляків....
На майдані Незалежності міста Дубно сотні громадян прийшли віддати останню шану воїнам Андрію Вознюку, Сергію Конюшеку та Євгенію Теслюку.

Солдат Євгеній Теслюк - житель Дубна. Воїн брав участь в боях на Харківщині, помер від уламкових поранень, отриманих в районі населеного пункту Протопопівка. Герой не дожив кілька днів до свого 34-го дня народження...

Старший лейтенант Андрій Вознюк - дубенчанин. Воїн загинув внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в м.Лозова на Харківщині. Герою назавжди буде 43...

Солдат Сергій Конюшек – житель села Княгинин Мирогощанської громади. 49-річний боєць своє життя присвятив праці на землі. Сергій з перших днів російського повномасштабного вторгнення став на захист України. Загинув 13 вересня в результаті ворожого ракетного обстрілу у місті Лозова на Харківщині. В чоловіка залишилися дружина та троє дітей.

У Демидівці попрощались із старшим солдатом Назаром Потамашнєвим. Після початку повномасштабного вторгнення росії воїн повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну. 13 вересня військовослужбовець загинув під час виконання бойового завдання у Харківській області. Воїну було лише 33…

Жителі Вирівської громади, що на Сарненщині, провели в останню дорогу Євгенія Гарячого. 36-річний воїн проживав у Селищі. З червня цього року Євгеній у лавах ЗСУ став на захист Батьківщини. 6 вересня рядовий загинув на Харківщині. У загиблого Героя залишилися дружина, 9-річний син та 6-річна донька.

Щирі співчуття родинам загиблих військовослужбовців! Вічна пам'ять та шана захисникам України! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також