Рівненщина розшукує зниклих безвісті солдат. Їх чимало

24659 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Станом на грудень в Україні 15 тисяч солдат вважаються зниклими безвісті. Уже підтверджено, що до 4 тисяч з них знаходяться у полоні.

Як розповів перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін, з області теж багато воїнів вважаються зниклими безвісті. Враховуючи, що триває війна, чиновник не назвав конкретної цифри. Сказав лише, що «зниклих багато».

- Нам відомо про велику кількість загиблих захисників з Рівненщини. В області з ними прощаються кожен день. Є люди, які вважаються зниклими безвісті. Скажу, що таких у нас майже половина від тих, що уже загинули, - уточнив Подолін.

У Рівненській області діє центр з пошуку зниклих безвісті, куди постійно звертаються люди.

За словами керівниці цього центру Олени Хотенко, вони уже мають понад 200 звернень. Однак потрібно розуміти, що не всі люди з цієї кількості саме з Рівненської області:

- До нас щодня звертаються родини безвісті зниклих. Однак це не лише люди з Рівненщини. Оскільки ми відкриті, то до нас звертаються родини й з інших областей. Ми допомагаємо усім.

Якщо військовий зник безвісті, то його родині спочатку потрібно звернутися у поліцію, написати заяву та здати зразок ДНК. Після цього потрібно подати заявку до національного інформаційного бюро. Телефон – 16 48. Тоді уже можна звертатися до рівненського координаційного центру.

Координаційний центр знаходиться за адресою вулиця Поштова,11.

Телефон для звернень: (068) 116-50-09


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також