Рівненщина - у «жовтій» карантинній зоні

1450 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина - у «жовтій» карантинній зоні

Відсьогодні Рівненська область перейшла з «помаранчевої» зони карантину до «жовтої». Як повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, послаблення рівня обмежувальних заходів дозволила позитивна динаміка до зменшення показників, що визначають епідемічну небезпеку.

У Рівненській ОДА повідомляють, що останні декілька тижнів на Рівненщині майже удвічі знизилася кількість нових інфікувань, у 1,5 рази зменшився рівень госпіталізацій. Охоплення тестуванням залишається на високому рівні.

«Оминути «червону» зону та покинути «помаранчеву» в області дозволили своєчасні обмежувальні заходи в окремих громадах. Завдяки маневруванню, направленому на стримування поширення COVID-19, професійності медиків і контролюючих органів на Рівненщині не припинялася робота малого і середнього бізнесу, економіка продовжувала працювати», - зазначив Віталій Коваль.

Також Віталій Коваль наголосив - щоб ситуація залишилася стабільною і після Великодніх днів, потрібно і далі дотримуватися карантинних обмежень.

За словами головного санітарного лікарня області Романа Сафонова, загальна захворюваність на грип та ГРВІ наразі на 6% нижче епідемічного порогу. Саме цей показник дав можливість перейти до «жовтої» зони обмежувальних заходів. Решта показників нормалізувалися ще два тижні тому – зменшилася динаміка виявлення нових випадків, задовільна заповненість ліжкомісць – у межах 50%.

«Разом з тим, незважаючи на певну стабілізацію, епідситуація залишається складною. Якщо порівняти цей рік із 2020-м, то зараз усе набагато серйозніше. Це пов’язано із мутацією коронавірусу – британський штам значно заразніший, ніж первинний. Прогнозую, що динаміка після травневих свят піде вгору».

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також