Рівненщина вимирає: в області стрімкими темпами зростає розрив між народжуваністю та смертністю

4991 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина вимирає: в області стрімкими темпами зростає розрив між народжуваністю та смертністю

Уже другий рік Рівненська область не має природного приросту населення. Тобто кількість померлих в області перевищує кількість новонароджених. І справа не у смертності – охочих народжувати в області поменшало.

За даними Держстату, у 2015 році на Рівненщині народилося майже на півтори тисячі більше людей, аніж померло. Зважаючи, що область невелика – менше 1,2 млн мешканців – показники тішили багатьох. Особливо місцеву влада, яка відносила це до власних здобутків.

У позаминулому році область також мала позитивну тенденцію, проте у 2017-му ситуація круто змінилася. Якщо у 2016-му приріст склав понад 1200 людей, то торік в області народилося на 300 людей менше аніж померло. А цього року тенденції ще гірші: за півроку природне скорочення становить понад дев’ять сотень осіб.

Причина того, що Рівненщина більше не може похвалитися природним приростом – у народжуваності. Якщо смертність протягом останніх кількох років тримається на позначці близько 14,5 тис. на рік, то народжуваність з кожним роком падає приблизно на тисячу дітей. Так, у 2015 році в області народилося 16,1 тис. малюків, у 2016-му – 15,7 тис., а торік – 14,4 тис. За півроку 2018-го – менше 6,5 тисяч.

Така ж тенденція – по всій країні. Більше народжується, аніж помирає на сьогодні лише у Києві. А за півроку 2018-го населення України поменшало на понад 130 тисяч осіб.

На зменшення кількості народжень на Рівненщині впливає багато причин, серед яких – і   міграційні процеси. У 2017 році область покинуло майже дві тисячі людей – переважно молодь, яка виїздить у пошуках роботи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також