Рівненщина встановила антирекорд по пожежах в екосистемах: 14 за добу

838 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина встановила антирекорд по пожежах в екосистемах: 14 за добу

10 квітня рятувальники міських та районних підрозділів пожежно-рятувальної служби Рівненщини чотирнадцять разів виїжджали на гасіння сухої трави, очерету, чагарників та сміття. Це черговий антирекорд, кажуть рятувальники.

 Горіло по районах усієї області.

Найнебезпечніша ситуація була на півночі краю, де вогонь від сухої трави загрожував перекинутися на ліс, а також на Дубенщині де через горіння очерету густий дим обволік частину міжнародної траси М06 Київ-Чоп, що значно ускладнило рух для транспорту.

Рятувальники в межах обласного центру та районів моніторили ситуацію з повітря за допомогою квадрокоптерів. При виявленні великих осередків пожеж сухостою на місце пожежі одразу направлялися чергові відділення вогнеборців ДСНС.

На щастя за минулу добу через горіння сухої трави загиблих та травмованих не було.

Рятувальники Рівненщини закликають громадян не спалювати суху траву та сміття, адже значна відкрита площа горіння та сильний вітер можуть призвести до того, що невеличке багаття перетвориться на неконтрольовану пожежу.

Також одними з тих, хто страждає в результаті подібних підпалів, є тварини, птахи і комахи, які не встигають «евакуюватися» під час таких пожеж.

Такі пожежі дуже шкодять здоров’ю людей, адже внаслідок горіння сухостою виділяються шкідливі речовини, які можуть викликати не лише респіраторні, але і онкологічні захворювання.

Забруднене димом та сажею повітря призводить до нападів астми, погіршує самопочуття дітей та людей похилого віку, не дає можливості провітрювати помешкання.

Окрім того, дим застилає великі території і ускладнює видімість на дорогах, що нерідко призводить до аварій.

Під час таких пожеж може загорітися ліс, газо та нафтопроводи, що пролягають під землею, лінії електропередач, житлові будинки, а це все призводить до серйозних економічних збитків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також