Рівненщині дали останній шанс: якщо вгамують коронавірус, то «червоної» зони не буде

4078 0

Ми у соцмережах:

Віктор Ляшко

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко відмовився вводити Рівненщину в «червону» зону.

Як повідомляє голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, показники інфікування перевищені, одна влада отримала шанс зупинити поширення COVID-19.  Адже державна комісія з питань ТЕБ і НС визнала систему охорони здоров’я області як таку, що наразі справляється із навантаженням.   

«Система охорони здоров’я Рівненщини наразі не перенавантажена і має додаткові ресурси для надання вчасної допомоги хворим. Тому введення «червоної» зони на Рівненщині необхідно відтермінувати. Разом з тим, спостерігається нерівномірне зростання кількості нових випадків. Рівні захворюваності у Рівному та Дубно значно перевищують національні показники  кількості нових випадків. Також фіксують зростання і в окремих громадах», - зазначив Віктор Ляшко.

За результатами засідання доручили на Рівненщині збільшити кількість тестувань, запровадити додаткові обмежувальні заходи на рівні окремих територіальних громад, розширити ліжковий фонд.
 

За словами голови ОДА Віталія Коваля, в області дійсно нерівномірна ситуація із поширенням Covid-19. Є громади із стрімким поширенням хвороби, а є значна кількість ГТ із «нульовою» захворюваністю, тому введення «червоної» зони загалом по області наразі не доцільно.

«У нас є короткий термін для того, щоб зупинити поширення пандемії. Епідемічна ситуація буде жорстко контролюватися на рівні Києва. Тому голови низки територіальних громад , де найбільш критична ситуація, мають терміново скликати комісії та прийняти заходи проти стрімкого поширення хвороби. Це стосується Рівного, Дубно, Вараша, а також Березнівської, Гощанської, Здолбунівської, Острозької, Сарненської громад», - повідомив Віталій Коваль.

За результатами обласної комісії ТЕБ і НС також рекомендовано у цих громадах перевести навчальні заклади у дистанційний формат для 5-11 класів, скасувати проведення масових заходів, контролюючим органам посилити контроль у сфері торгівлі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також