Рівненщину потай від Порошенка зливають “Батьківщині”?

3241 0

Ми у соцмережах:

Рівненщину потай від Порошенка зливають “Батьківщині”?

Обласне керівництво Блоку Петра Порошенка, кажуть, веде таємні перемовини з лідером опозиційної до Петра Порошенка партії “Батьківщина” Юлією Тимошенко. А головним перемовником про капітуляцію пропрезидентської партії нібито є... голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко.

Про це сьогодні можна почути в певних колах місцевих політиків та експертів. Чи вірити цій інформації? Зазвичай ми скептично ставимось до таких політичних чуток. Але якщо проаналізувати деякі факти, то стає зрозуміло — в політиці можливі найнесподіваніші комбінації.  

До речі, кажуть, що голова Рівненщини вже кілька разів приїздив на зустріч до Тимошенко і в обмін на прохідне місце у списку “Батьківщини” у парламент для себе обіцяв забезпечити в області повну і беззаперечну перемогу Юлії Володимирівни під час президентських перегонів. 

Чи відповідає ця інформація дійсності? Достеменно стверджувати не можна. Але навіть поверхневий аналіз наступних фактів змушує серйозно задуматися над її правдивістю. 

Почнемо з найочевиднішого – результатів останніх виборів до об’єднаних територіальних громад на Рівненщині, які відбулися наприкінці квітня. Кандидати від Блоку Петра Порошенка програли з тріском. Наприклад, в Олександрійській ОТГ ВО “Батьківщина” отримала втричі більше депутатських мандатів, ніж представники БПП. Під час виборів у Малолюбашанській громаді “Батьківщина” отримала чотирьох депутатів з 12 можливих. У Костополі партія Юлії Тимошенко практично в суху розгромила БПП, отримавши 55        відсотків голосів і посаду голови.

Кажуть, що на окремі округи пропрезидентська партія навмисно висувала непрохідних кандидатів і робилося це з відома голови облдержадміністрації Олексія Муляренка. 

Цікаво, що фактичне управління штабом “Батьківщини” у цей момент здійснював офіційний радник Олексія Муляренка з інвестиційних питань Андрій Дубовий. Погодьтеся, важко повірити, що це просто збіг і між ними не відбувалося жодних перемовин чи консультацій. 

Не секрет, що ці виборчі кампанії в ОТГ були своєрідною репетицією до більших і важливіших політичних баталій. Всі потужні партії вже зараз розгорнули повноцінні штаби. І закріпили за виборчими округами кандидатів мажоритарників, які і поборються незабаром за місця у Верховній Раді.

За 153-м округом, в якому під час минулої кампанії балотувався до парламенту сам Муляренко, закріплено вже згаданого нами радника голови ОДА Андрія Дубового. Тільки йтиме він чомусь не від БПП, а від все тієї ж таки              “Батьківщини”.

Олексій Муляренко взагалі доволі небайдужий до кадрів з “Батьківщини”.  Зокрема, Олексій Муляренко свого часу переконав фракцію БПП в облраді підтримати на посаду голови обласної ради Миколу Драганчука — висуванця “Батьківщини”. А коли прийшов час міняти голову, активно лобіював серед депутатів кандидатуру вихідця з “Батьківщини” Олександра Данильчука, який у 2006 році уже очолював облраду саме як представник партії Тимошенко. До речі, після позитивного завершення голосування Муляренко не приховував свого задоволення і навіть назвав обрання  Данильчука вищим пілотажем і перемогою демократії. Дивний вияв радості при обранні представника опонентів. Чи не так? 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також