Рівненщину відвідав посол королівства Нідерланди

745 0

Ми у соцмережах:

Рівненщину відвідав посол королівства Нідерланди

В області з робочим візитом побував Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Йеннес Де Мол. Він зустрівся з головою ОДА Віталієм Ковалем для обговорення співпраці у сферах економіки, освіти, а також екології.

 Під час зустрічі Віталій Коваль відзначив:

-          Ми маємо успіх у залученні інвестицій. За останні два роки сума іноземного капіталу в Рівненську область збільшилась в 2,5 рази. На сьогодні ми маємо 434 млн дол таких інвестицій в область. Зокрема, Королівство Нідерланди за фінансовими вливаннями в область посідає друге місце серед країн-інвесторів.

Так, наразі в економіці Рівненщини є 64 млн доларів нідерландських інвестицій. У І півріччі 2021 року спостерігається і зростання взаємної торгівлі із Королівством, на сьогодні це 14,6 млн грн.

Йеннес Де Мол та обласні чиновники обговорили взаємодію у сфері освіти, зокрема, можливості створення науково-технологічного парку на основі НУВГП, обміну студентами у рамках програми «Erasmus», взаємовідносини в аграрній сфері, зокрема у розвитку тепличного господарства. Окрему увагу приділили питанням екології та зміни клімату.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також