Рівненщину замітає снігом

3072 0

Ми у соцмережах:

Рівненщину замітає снігом

Потерпати від негоди Рівненщина почала ще з четверга. А у п'ятницю через сильний вітер та заметіль ситуація в області ще більше погіршилась. Найскладніше з автотранспортом — зокрема, на автомагістралі "Київ-Чоп" через ожеледицю та снігові замети утворилися кілометрові затори автомобілів. А в обласному центрі сьогодні зранку не виїхали на маршрути тролейбуси через те, що лінії зі струмом вкрилися льодом. Потерпають від снігу і вітру й лінії електропередач — в результаті 52 населені пункти на Рівненщині залишились без електропостачання.

Вранці у п'ятницю спецтехніка держслужби з надзвичайних ситуацій витягла з кюветів чотири багатотоннажні вантажівки у селах Карпилівка, Бронники та Зоря Рівненського району. А також автобус з пасажирами, сполученням “Київ-Львів” на межі Радивилівського та Бродівського районів. Близько 11 години ранку майже кілометровий затор утворився на трасі “Київ-Чоп” неподалік села Крилів у Дубенському районі.

 
— Рух там перекрила вантажівка, яка їхала зі сторони Львова, її розвернуло на шляху”, — повідомив “РВ” Руслан Панасюк з прес-служби ВДАІ області. Неподалік села Птича також на Дубенщині та на цій автомагістралі впало дерево на проїжджу частину. Рух транспорту знову зупинився. Потрапили сьогодні у снігову пастку і водії, які їхали з Кузнецовська у Сарни. Там виявився засипаним снігом міст через річку Горинь. Водіям довелося тривалий час чекати, поки дорожники спроможуться його розчистити. Читачі повідомили, що зараз ускладнений рух і дорогою біля села Полиці, що у Володимирецькому районі.
 
Тим часом у Рівному цієї ночі обледеніла тролейбусна мережа, і на ранок жоден з тролейбусів не виїхав на маршрут. Замість них по тролейбусних маршрутах пустили додаткових 20 мікроавтобусів. Комунальники кажуть, що на всіх маршрутах працює спеціальна техніка, що оббиває лід з тролейбусних електроліній. Рух тролейбусів обіцяють відновити лише за умови, якщо зміниться погода. — За даними гідрометцентру, — каже в. о. начальника міського управління ЖКГ Володимир Лапюк, — з обіду замість дощу, який падав і зразу замерзав на тролейбусних лініях, падатиме сніг. Не виключено, що після обіду тролейбуси зможуть виїхати на маршрути. Разом з додатковими, зараз їздить загалом 342 маршрутних таксі. Окрім громадського транспорту, в місті, ще з ночі у посиленому режимі працює уся наявна в комунальних службах міста спецтехніка. В першу чергу, чистять головні дороги обласного центру.
 
Тим часом головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Рівненській області застерігає, що складні погодні умови триватимуть далі. Сьогодні до кінця дня, а також завтра очікуються сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру місцями до 25 м/с, снігові замети, налипання мокрого снігу, ожеледь. У зв'язку із цим, рятувальники звертаються до водіїв із застереженням: будьте максимально обережними за кермом, обов'язково враховуйте погодні та дорожні умови, дотримуйтесь безпечного інтервалу та дистанції, не перевищуйте швидкість, уникайте ризикованих маневрів. За можливістю, утримайтеся від подорожей на далекі відстані.
 
Не краща ситуація і в сусідніх західних областях — Львів, Франківськ та Тернопіль засипало місячною нормою снігу. Через снігопад рух транспорту тут ускладнений. Для розчищення доріг від снігу і уникнення утворення заторів служба автомобільних доріг Івано-Франківської області за погодженням з Державтоінспекцією ввела тимчасове обмеження на рух транзитного вантажного транспорту на деяких ділянках автодоріг. Так, обмежено рух на ділянках: М-12 Стрий — Тернопіль — Кіровоград — Знам'янка км 44-76; Н-09 Мукачево — Львів км 249-388; Н-10 Стрий — Чернівці — Мамалига км 18-129; Н-18 Івано-Франківськ — Тернопіль км 0-30.
 
У Івано-Франківській обладміністрації повідомили, що у зв'язку зі складними погодними умовами комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує всім суб'єктам господарської діяльності, незалежно від форм власності, скоротити робочий день у п'ятницю до 13.00. Проблеми з рухом транспорту також зафіксовані у Львівській області через сильний снігопад.Станом на ранок 15 березня до близько 300 сільських населених пунктів на Львівщині немає доїзду.
 
Працівники ДАІ не випускають транспортні засоби з Тернополя у зв'язку з ускладненням погодних умов. Також пости ДАІ обмежують рух транспорту на всіх виїздах і в'їздах в область. “З Тернополя не випускаємо, щоб люди не опинилися в заторах та снігових пастках, оскільки через заметілі дороги замітає снігом. По області пости ДАІ пропонують водіям легкових автомобілів повертатися додому, великотоннажний транспорт відправляємо на місця відстою, поки не нормалізуються погодні умови”, — сказав інспектор ДАІ Баранівський. Через прогнозоване погіршення погодних умов у Тернополі скасовано заняття у всіх школах міста.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також