Рівненська АЕС отримала важковагове обладнання з Запорізької атомки

1009 0

Ми у соцмережах:

Рівненська АЕС отримала важковагове обладнання з Запорізької атомки

На Рівненській АЕС персонал цеху з ремонту тепломеханічного устаткування виконує планові ремонти тепломеханічного обладнання відповідно до річного графіку ремонту. В активній фазі – операції з проведення вхідного контролю перевезених з Запорізької АЕС парогенераторів ПГВ-1000М для подальшої заміни на енергоблоці-мільйоннику №3 РАЕС.

Парогенератори енергоблоків РАЕС щороку проходять щільний контроль металу теплообмінних трубок з наступним глушінням негерметичних. За підсумками контролю, парогенератори усіх енергоблоків РАЕС перебувають у належному стан. ,Підготовчі роботи на ПГ та рівень їхніх теплообмінних властивостей цілком задовільний. Але враховуючи довготермінову експлуатацію блоку №3 РАЕС, було вирішено провести підготовку до можливої заміни цього габаритного обладнання. Для цього із ЗАЕС було транспортовано два парогенератори, що не були ще в експлуатації. Наразі триває вхідний контроль та оцінка технічного стану, після чого планується виконання модернізацій для приведення їх у відповідність до тих парогенераторів, що експлуатуються на діючих енергоблоках, повідомляє веб-сайт РАЕС.

За словами начальника енергоремонтного підрозділу РАЕС Павла Сидоренка захід з подальшої заміни парогенераторів на енергоблоці-мільйоннику №3 підприємства сприятиме підвищенню ефективності роботи та експлуатаційних характеристик парогенераторів і, відповідно, рівня безпеки АЕС згідно з чинними вимогами та нормами з ядерної та радіаційної безпеки.
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також