Рівненська АЕС переходить з російського палива на західне

976 0

Ми у соцмережах:

Рівненська АЕС переходить з російського палива на західне

На Рівненській АЕС діють енергоблоки, які називають «малюками» - потужністю 440 мегаватів кожен. Днями в присутності президента України Володимира Зеленського була підписана важлива угода між американсько-японським виробником ядерного палива Westinghouse і українським НАЕК «Енергоатом». Вона дасть можливість перевести вище згадані блоки з російського палива на те, яке виробляється на Заході.

 Про це повідомляє прес-служба «Енергоатому».

Контракт підписано в присутності Президента України Володимира Зеленського. В ньому передбачено впровадження в експлуатацію паливних збірок ВВЕР-440 виробництва Westinghouse на ВП «Рівненська АЕС».

Це - останній та важливий крок до реалізації проєкту диверсифікації постачання ядерного палива на українські АЕС, який свідчить про невпинний рух нашої країни до розбудови власної енергетичної безпеки та незалежності.

Крім того, сторони підписали Протокол про наміри з розвитку співробітництва між компанією «Westinghouse» та Відокремленим підрозділом Державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» - «Атоменергомаш». Мета - локалізація виробництва комплектуючих для паливних збірок Westinghouse в Україні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також