Рівненська філармонія запрошує послухати музичні твори князя Любомирського

1044 0

Ми у соцмережах:

Рівненська філармонія запрошує послухати музичні твори князя Любомирського

17 лютого виповнюється 210 років від Дня народження князя Любомирського. Рівненська обласна філармонія запрошує на лекцію-концерт, присвячені князю-композитору, завдяки якому у ХІХ столітті Рівне стало осередком аристократичного салонного життя.

Під час концерту прозвучать вокальні та інструментальні твори композитора у виконанні артистів філармонії: Світлани Жуковської, Анастасії Янцур, Анни Прядко, Ірини Козачук, Олега Кузмінчука, а також педагогів, студентів та учнів рівненських музично-освітніх закладів - Інни Скороходько, Наталії Заремби, Інни Матлашевської, Сергія Кульчинського, Ольги Губницької, Надії Шумської, Анастасії Кухарук. Вступне слово – краєзнавиці Світлани Калько.

Більшість часу Казимир Любомирський проводив у Європі. Але в Рівному у резиденції на «Гірці» (тепер територія парку імені Тараса Шевченка) князь запровадив музично-театральні вечірки, на які з’їжджалася не лише волинська шляхта, а й імениті гості з Європи. Тут виступали солісти італійської опери.

Кілька цікавих фактів з життя Любомирського: був знайомий з Ференцом Лістом, Фридериком Шопеном, Станіславом Монюшком та іншими відомими митцями; був членом багатьох хорових та оркестрових товариств у Німеччині й Франції; як меценат підтримував талановитих особистостей та дітей-сиріт померлих музикантів; був успішним підприємцем: мав винокурні, млини, цегельню, вапняний завод та броварню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також