Рівненська громада передала українським захисникам чергову партію дронів

1067 0

Ми у соцмережах:

Рівненська громада передала українським захисникам чергову партію дронів

Сьогодні, 3 лютого, Рівненська міська рада передала чергову партію безпілотників Mavic 3 Thermal для трьох військових частин, які мужньо борються російськими загарбниками на лінії фронту, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Дрони були передані для підрозділів Сухопутних військ, Територіальної оборони, а також Національної гвардії України.  

За словами військових, ці безпілотники обладнані тепловізорами дуже потрібні аби відстежувати пересування ворога у темну пору доби. Вони допоможуть зберегти не одне життя українських воїнів. 

“Такі дрони Mavic 3 Thermal дуже ефективні на лінії фронту, адже вони оснащені камерами нічного бачення, що допомагають відслідковувати дії ворога у темну пору доби, а також швидко отримувати необхідну для нас інформацію. Це потужна розвідувальна зброя, яка допоможе знищувати російських окупантів та головне,  зберегти життя нашим військовим. А це наше головне завдання. Ми дякуємо Рівненській громаді за підтримку наших підрозділів. Дякуємо, що міська влада не залишається осторонь та пліч-о-пліч з нами веде боротьбу з ворогом”, - каже військовий 104 окремої бригади територіальної оборони Валентин.
 
Загалом, Рівне вже провело два тендери на придбання Квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них. Перша закупівля – 80 дронів, друга – 56 дронів, вартістю 11,6 мільйонів гривень. Нині, завершується процедура третьої закупівлі іще 85 безпілотників. За словами Секретаря Рівнеради, виконуючого обов’язки міського голови Рівного Віктора Шакирзяна, нині, міська влада максимально зосереджує ресурси для підтримки Збройних Сил України. 
 
 
 “Ми продовжуємо спрямовувати усі наші зусилля, аби допомогти українським військовослужбовцям боротися з ворогом та разом наближати нашу перемогу. Цього разу ми вкотре передали дрони для трьох військових частин. Ми реагуємо на всі запити усіх військових частин. Постійно спілкуємося і цікавимося у військових у чому найбільша потреба. Нагадаю, що у Рівному прийнято масштабну програму з придбання дронів для ЗСУ на безпрецедентну суму в 500 мільйонів гривень. Відповідно до неї, Рівне зможе впродовж 2024 - 2025 років загалом придбати щонайменше 2000 - 2500 сучасних дронів DJI Mavic 3 Enterprise, Autel EVO II Dual Rugged Bundle V2, DJI Matrice 300 RTK, а також обладнані приладами нічного бачення дрони DJI Mavic 3 Thermal”. Ми і надалі робитимемо усе можливе, аби якнайшвидше наблизити таку бажану і усіма нами очікувану Перемогу, - зазначив Віктор Шакирзян.
 
 
Аби підтримати військових, сьогодні до стін Рівненської міської ради прийшли також і місцеві активісти, які чи не щотижня організовують мирні акції спрямовані на допомогу Збройним Силам України. Як розповідають ініціатори акції такі мітинги сьогодні також проходять у Києві, Дніпрі, Вінниці та інших містах нашої держави.
 
Військові у свою чергу наголошують, що така солідарність, така єдність збоку місцевої влади, жителів громади, волонтерів, активістів - надихає продовжувати боротьбу з ворогом.
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також